Nieuwe FACQ showroom in Anderlecht

Anderlecht_exterieureDe nieuwe FACQ showroom in Anderlecht herbergt maar liefst 4000 m² badkamerideeën en verwarmingsoplossingen om bij weg te dromen. In deze expositiehal wordt het globale concept van de FACQ-groep gecombineerd met frisse moderniseringen en talloze verbeteringen, afgestemd op de hedendaagse behoeften van de consument.

Twee stadia
Anderlecht - categorie Trendy 057De showroom in Anderlecht is een lichte, open ruimte die erg overzichtelijk werd opgedeeld volgens verschillende classificaties. Deze indeling nodigt de bezoeker uit om de showroom in twee ‘stadia’ te bezoeken. Bij het binnenkomen betreedt men de ruimte ingedeeld per stijl. Hier worden professioneel ontworpen badkamers in hun volledigheid tentoongesteld. De bezoeker kan er de stijl van zijn of haar smaak ontdekken en naar hartenlust inspiratie opdoen voor de inrichting van zijn/haar eigen toekomstige badkamer. Vervolgens vindt men de kranen, douches, wastafels, … ook per type gesorteerd, voor wie reeds een stijl heeft gekozen of louter naar een specifiek element op zoek is. Daarnaast is er ook een ruime, zeer toegankelijke spa- en wellnessruimte voorzien, die de bezoeker meteen zin geeft om zich te ontspannen, het lichaam te zuiveren en de geest te herbronnen. Ten slotte kan men in Het Groene Huis FACQ terecht om informatie te vergaren over energie- en waterbesparing.

Anderlecht - indeling per sfeer 051Ieder zijn stijl
De showroom te Anderlecht presenteert badkamers gegroepeerd volgens de vijf grote stijlen die in de collecties van FACQ terug te vinden zijn: Cottage, Metropolitan, Trendy, Retro en Classic stijl. Los daarvan is er voor wie op zoek is naar een stijlvolle, functionele badkamer in een eerder beperkte ruimte, een afdeling Mini badkamermodellen: dit zijn badkamers met een elegante, minimalistische look die ook voor kleinere oppervlakten de nodige openheid en ruimte creëren.

Zo helder als het water zelf
De verschillende badkamerelementen zijn daarnaast ook per producttype gegroepeerd. Zo vindt de bezoeker snel een overzicht van de collectie wastafels, de collectie toiletten, kranen, baden, … die FACQ ter beschikking heeft. Op die manier kan men stap voor stap aan de inrichting van zijn badkamer beginnen. Per product wordt een handige technische fiche weergegeven waarop men de belangrijkste kenmerken, verschillende maten, alsook de prijs (incl. btw) terugvindt. Op die manier wordt de mogelijkheid geboden om in eenzelfde ruimte de verschillende modellen te vergelijken, zonder zich binnen de showroom te moeten verplaatsen. Deze indeling per product stelt ook de bezoeker die louter naar een specifiek element op zoek is, in staat om gezwind het product naar zijn smaak terug te vinden. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om via de website een afspraak vast te leggen met één van de professionele verkopers – bijna allen interieurarchitecten – die door FACQ op basis van hun ervaring en creativiteit werden geselecteerd.

Het Groene Huis FACQ
Inspelend op de vraag naar oplossingen die zowel het milieu als de portefeuille ten goede komen – daarbij rekening houdend met de wettelijke minimumnormen, premies en fiscale voordelen – biedt FACQ ook comfortinstallaties aan die ecologisch en economisch verantwoord zijn. In Het Groene Huis FACQ komt de bezoeker alles te weten over verwarmingselementen, condensatieketels, warmtepompen, ketels geschikt voor houtpellets, thermische zonne-energie, circulatie en isolatie, waterbehandeling én overheidspremies. De informatieverstrekking is volledig gepersonaliseerd en wordt dus toegespitst op de specifieke behoeften en mogelijkheden van ieders afzonderlijke huis. In Het Groene Huis wordt de bezoeker bijgestaan door een specialist die vooreerst een beeld tracht te scheppen van de situatie in de huidige woning en vervolgens samen met hem/haar op zoek gaat naar de ideale ecologische oplossingen. Hierbij worden de verschillende mogelijkheden in detail toegelicht en wordt rekening gehouden met de overheidsnormen en -premies, regionaal of federaal, die voor de betreffende ingrepen van toepassing zijn.

Praktisch
FACQ beschikt momenteel over tien showrooms voor het grote publiek (in Aalst 500 m², Alleur 1500 m², Anderlecht 4000 m², Charleroi 3500 m², Diest 2400 m², Mons 900 m², Namur 1000 m², Waver 500 m²,  Wondelgem 1500 m² en Zaventem 5000 m²). Stuk voor stuk stellen zij de bezoeker in staat om zijn of haar droombadkamer en/of de meest milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen op praktische en efficiënte wijze te ontdekken. Momenteel beschikt FACQ over drie Groene Huizen, maar het bedrijf plant elk van zijn showrooms met een Groen Huis te voorzien tegen het einde van dit jaar.