Met het oog op de toekomst

Recent opende zwembadleverancier Starline Pools & Equipment één van de modernste productielocaties van vinylester zwembaden in Europa. Het bedrijf uit Valkenswaard investeerde in een bedrijfslocatie in Overpelt (net over de grens met België) waar met hypermoderne technieken wordt gewerkt. Een gerobotiseerd systeem zorgt ervoor dat er 6 vinylester zwembaden tegelijk geproduceerd kunnen worden, iets wat voorheen een langere tijd nodig had. De productietijd én de kwaliteit wordt hiermee aangescherpt. Als één van de modernste locaties van Europa investeert Starline in de toekomst. Op 3 oktober zet Starline Overpelt haar deuren open voor het publiek.

Nieuw en uniek
Deze innoverende productiefaciliteit komt er enerzijds om sneller aan de vraag naar vinylester Monoblock zwembaden te beantwoorden en anderzijds omdat het past binnen de bedrijfsfilosofie van het Valkenswaardse bedrijf. Sales & Marketingdirecteur Victor de Vries: “Onze klanten weten dat ze altijd kunnen rekenen op onze kwaliteit en het totaalconcept dat we bieden. Niet alleen leveren we de zwembaden, ook voor het hele adviestraject en montage door een uitgebreid dealernetwerk is men bij ons aan het juiste adres. En nu is het zelfs mogelijk om kopers te ontvangen in onze productiefaciliteit van meer dan 10.000 vierkante meter in Overpelt.” Via een carrousel, die geheel gerobotiseerd draait, wordt snelheid, kwaliteit en precisie gegarandeerd. De robot is geheel afgesteld op het snelle proces en zal diverse Monoblock types gaan produceren. In Overpelt worden meerdere polyesterproducten geproduceerd waaronder elementenbaden, zandfilters en sanitaire units.

Exclusief
Naast het dealernetwerk waar Starline exclusief mee werkt in de Benelux, kan Starline met deze locatie in Overpelt ook een vorm van exclusiviteit garanderen. Als één van de weinigen in de wereld, durfde Starline de stap aan naar een gerobotiseerd systeem. Op de grens van Overpelt en Lommel staat dé hightech in vinylester zwembaden. Exclusief, modern, volledig geautomatiseerd en met gegarandeerde kwaliteit en productietijd. Een exclusiviteit waar Starline, bekend van radio en tv, zijn imago aan dankt. Starline heeft verkooppunten in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Engeland en behoort tot de grotere zwembadfabrikanten in Europa van vinylester zwembaden. Daarnaast valt de groothandel Poolquip onder de moederorganisatie.