SLIPFIX® zegt vaarwel tegen gladde zwembadvloeren

FotoIndexIn veel zwembaden ontstaat vaak, zij het door slijtage of door esthetische keuze een probleem met gladde en natte tegelvloeren in kleedruimtes, douches, zwembadvloeren of zwemperrons. Vaak wordt, om dit tegen te gaan, een z.g. anti‐slipcoating aangebracht. Deze coatings bieden in eerste instantie een (dure) oplossing, maar na een paar maanden slijten ook deze coatings of verdwijnen gewoon door het frequente schoonmaken, waarmee de vloer veilig lijkt, maar in feite gevaarlijker wordt. Dit probleem wordt onderkend door zwembadbeheerders, maar tot nu toe is een afdoende oplossing uitgebleven.

Geen coating
FotoMetenNu komen HWCO Plus en Escential Healthcare met een gezamenlijke oplossing. In het bedrijf is in eerste instantie speciaal voor zwembaden het product SLIPFIX® ontwikkeld. In tegenstelling tot coatings wordt dit product niet aangebracht als toplaag, maar past het op microscopisch niveau de structuur van de keramische tegel zo aan dat de eigen anti‐slipeigenschappen sterk worden verbeterd. SLIPFIX® is geen coating en kan dan ook niet worden weggeveegd door gebruik van borstelmachines. Dit nieuwe product ondervindt geen verdere slijtage anders dan die van de keramische tegel zelf.

Drie jaar slipvast
FotoSlipfixSLIPFIX® is niet giftig en kan op elke keramische tegelvloer worden aangebracht. Het product is biologisch afbreekbaar, veilig en voor vele toepassingen te gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat de slipvastheid van een keramische tegelvloer met meer dan 80 % toeneemt door een behandeling met dit product, een eigenschap die in vele openbare zwembaden, camping zwembaden, revalidatiecentra e.d. gewenst wordt. Maar ook wordt SLIPFIX® toegepast in receptieruimtes, openbare gebouwen, (groot)keukens, bejaardencentra (douches en entree), tankstationshops, wasstraten, sportkleedruimtes e.d. Kortom, overal waar water een factor speelt op de gladheid van de vloer. Daarnaast is dit product eenvoudig aan te brengen en is de slijtage minimaal. Bij normaal gebruik blijft de vloer minimaal drie jaar slipvast, zonder nabehandeling.

Protocol
SLIPFIX® wordt geleverd in flessen van 1 of 5 liter. Het product is sterk geconcentreerd en zeer zuinig in gebruik. Met ongeveer 1 liter product kan je circa 10 m² vloer behandelen. SLIPFIX® is ISO-gecertificeerd. Hierdoor kunnen wij, na behandeling en meting van de vloer een protocol bieden waardoor een eventuele aansprakelijkheid na een valpartij mogelijk wordt beperkt. Dit product wordt verdeeld door HWCO Plus.

Klik hier voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak.