Cedral: stijlvolle en slimme keuze voor de terrasvloer rond het zwembad

Huiseigenares Carmen woont met haar man in een fraaie nieuwbouwwoning in het West-Vlaamse Heule. Ze wonen er nu een jaar en dus was het tijd om de tuin en het zwembad onder handen te nemen. Hiervoor schakelden ze tuinarchitect Robyn Samyn van SARO in. Hij liet hen kennismaken met Cedral. Dat blijkt een stijlvolle en slimme keuze voor de terrasvloer rond het zwembad.

Onderhoudsvriendelijk
Voor Carmen de knoop doorhakte, wilde ze uiteraard de duurzaamheid van het product testen. En dus werd het materiaal onderworpen aan olijfolie, ketchup, wijn … De vrees voor vlekken, waar Carmen bij aanvang mee zat, bleek ongegrond. Ook nu het terras er ligt, is ze enthousiast over het onderhoudsgemak, niet onbelangrijk als je een drukke job hebt. Je kan het terras eenvoudig afspoelen met water, schuren is niet nodig.

Mooi kleurenpalet
Carmen koos voor een zachtgrijze vezelcement terrasplank die uitstekend past bij de moderne woning en het poolhouse. De strakke lijnen worden mooi doorgetrokken in een aansluitend grijs kleurenpalet. De sobere tint contrasteert mooi met het azuurblauw van het water. Dit accent wordt door de gastvrouw ook meegenomen als contrastkleur in details en accessoires.

Antislip-afwerking
Belangrijk voor Carmen was ook de grip wanneer je met natte voeten uit het zwembad komt. En die antislip eigenschap is opmerkelijk. Cedral heeft niet alleen een fraaie look, ook een fantastisch loopgevoel, een must als je zoals de vrouw des huizes meestal op blote voeten loopt.

Stabiel terrasmateriaal
Tuinarchitect Robyn beaamt het warme loopgevoel zoals bij hout. Cedral daarentegen heeft niet de nadelen van een houten terras. Hout mag dan luxueus ogen, het is en blijft een werkend product dat krimpt, uitzet en afziet onder de weersomstandigheden. Het composietmateriaal Cedral heeft dat allemaal niet.

Budgetvriendelijk
Robyn pikt tot slot nog in op het prijsverhaal. “Waar Cedral een aantal jaren geleden merkbaar duurder was dan hout, is dat door de sterk stijgende houtprijzen vandaag niet langer het geval. Prijzen van Ipé en Padoek gingen de hoogte in. Komt daarbij dat dit composietmateriaal, in tegenstelling tot tropisch hardhout, niet van de andere kant van de wereld komt, maar gewoon uit eigen Europese productie.”

Meer weten over de Cedral terrasplanken?
Bestel vrijblijvend een gratis Cedral staal.

Interesse?
Bestel gratis een staalbox via cedralterrace.be

Meer info:
Cedral Terrace
Kuiermansstraat 1
B 1880 Kapelle-op-den-Bos

015 71 71 95
[email protected]
www.cedral.world/terrace