LPW Corporate koopt activa van Zeydon Epoxy Pools

Gisteren voltrok zich een van de grootste overname van de laatste jaren in de zwembadensector. De Aarschotse producent van monoblok zwembaden LPW Corporate kocht met name de zwembaden activa over van Zeydon Epoxy Pools, een van de grotere spelers in de Belgische zwembadmarkt. LPW wil daarmee zijn aanbod aan zwembaden vergroten en als marktleider in België meer marktaandeel verwerven.

Zeydon staat bekend als producent van hoogwaardige yachts en monoblok zwembaden. De techniek van hun zwembaden was geënt op hun ervaring en know how in de botenbusiness. Maar omwille van diverse redenen, besloot het management de activiteiten stop te zetten.

Het betreft hier géén overname, noch een faillissement van Zeydon. LPW koopt enkel de mallen en de stock aan zwembaden van Zeydon op.

Baudoin de Troostenbergh: ‘Het is zéér druk bij ons. De zwembaden vliegen de deur uit, dus die extra stock aan zwembaden komt heel erg gelegen. Daarnaast kunnen we met de mallen van Zeydon ons aanbod aan types zwembaden op een eenvoudige manier vergroten. Bovendien vergroten we op deze manier ons marktaandeel.’