Alpha Industries valt in de prijzen!

Ook het afgelopen jaar is Alpha Industries meermaals de prijzen gevallen. Dit geeft aan dat zowel het ontwerp als de functionaliteit en uitvoering van onze producten tot op het hoogste niveau naar waarde geschat worden in de (internationale) sector. Graag geven we je een overzicht van onze “prijsbeesten”:

The NY Product Design Awards 2021| Infrared Sauna | Gold
21 december 2021
De NY Product Design Awards zijn in het leven geroepen om de inspanningen ter ere van getalenteerde designers en fabrikanten over de hele wereld, wiens ontwerpen het dagelijks leven hebben verbeterd met hun praktische en ingenieuze creaties. Erkenning krijgen van de NY Product Design Awards staat gelijk aan uitblinken op alle facetten die te vinden zijn in het werk van designers en productontwikkelaars. Een goed doordacht ontwerp is zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk en verbetert over het algemeen het dagelijks leven.

Onze compacte hoofdbadkamer met regendouche, wastafel en full-spectrum infraroodsauna voor 2 personen heeft Goud gewonnen in de categorie Persoonlijke Verzorging, Wellness & Beauty. De grote ramen aan de voorkant van de sauna met een frameloze deur incl. roestvrijstalen scharnieren maken het luxueuze interieur van licht cederhout compleet. De ergonomische bank is uitgerust met zelfinstellende stralers die de hartslag in realtime volgen en zijn bekleed met lederen kussens. De sauna kan worden bediend via de aan de muur gemonteerde bedieningseenheid of smartphone-app, inclusief de vochtbestendige draadloze luidsprekers die onder de bank zijn verborgen. Het licht wordt verzorgd door een hittebestendige RGB-ledstrip die via wifi kan worden aangepast.

The NY Product Design Awards 2021| Luxury Outdoor| Gold
21 december 2021
Onze tweede overwinning op de NY Product Design Awards in de categorie Persoonlijke Verzorging, Welzijn en Schoonheid werd verzekerd door onze gepersonaliseerde Luxury Outdoor sauna, en goed doordacht ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch is.

Deze ultramoderne sauna combineert het beste van twee werelden: de gelokaliseerde therapie van infrarood en de thermische conditionering van de Finse hitte. De unit is uitgerust met 2 onafhankelijke verwarmingssystemen. De infraroodwarmte wordt gegenereerd door full-spectrum stralers met intensiteitsregeling en vuurvaste gevlokte roosters. Voor een intensere beleving en een hogere luchtvochtigheid kunnen de liefhebbers overstappen op een traditionele kachel met originele olivin-diabasstenen. Er werd een evenwichtig contrast bereikt tussen de Canadese cederhouten afwerking van de wanden en de ayous-banken. Het middelpunt van het interieur is de uitgestrekte achterwand afgewerkt in gladde Himalaya zoutstenen. De stenen zijn van achteren verlicht met hittebestendige ledstrips en gevoegd met fijn Himalayazout. De buitenkant van de sauna is afgewerkt met een MDF-plaat van maritieme kwaliteit met gepoedercoate stalen randen.

De wedstrijd “Belgische Zwembad-, Wellness- & Zwemvijverbouwer 2021/22”: categorie sauna – goud (De Cock E&C met een sauna van Alpha Industries )
Een bekroning op de prestigieuze wedstrijd “Belgische Zwembad-, Wellness- & Zwemvijverbouwer staat gelijk aan een erkenning van de Belgische sector voor hoogstaande techniek, kwaliteit, originaliteit en innovatie. In de categorie sauna ging de firma De Cock E&C aan de haal met goud voor een sauna van Alpha Industries. Om het met de mooie woorden van de jury te zeggen: “Doorgaans zijn sauna’s die vanbinnen volledig uit hout bestaan donker en gezellig. Deze sauna is echter het toonbeeld van openheid en licht. Natuurlijk speelt het grote panoramische raam in de achterwand hier een grote rol in. Maar ook de lichtgekleurde houtsoort, hemlock, die gebruikt werd voor de afwerking, draagt hieraan bij. Hemlock is zacht, hars- en knoestvrij en dus ideaal voor sauna’s. De voorkant van de sauna is afgewerkt met een glaspartij die van de vloer naar het plafond reikt, en het ruime en lichte karakter zo mogelijk nog versterkt. Net zoals de vloertegels die van in de sauna verder naar buiten lopen.”

De wedstrijd “Belgische Zwembad-, Wellness- & Zwemvijverbouwer 2021/22”: categorie openbare wellness – zilver
Een tweede prijs die we mee naar huis mochten nemen is zilver in de categorie openbare wellness voor het verzorgen van faciliteiten van een gloednieuw wellnesscenter. Om het met de mooie woorden van de jury te zeggen: “In Wellness Misora laat je het dagelijkse leven achter voor een dagje vol verwennerij en selfcare. En dat mede dankzij de prachtige faciliteiten van Alpha Wellness Sensations. Deze wellnessbouwer verzorgde de Finse sauna, ergonomische infraroodhoek, het stoombad, de spa en het buitenzwembad. De Finse sauna is overigens een echt pareltje, afgewerkt met een panoramische ruit, een achterwand uit kwartsstenen, indirecte ledverlichting en een sterrenhemel in het plafond.”

De wedstrijd “Belgische Zwembad-, Wellness- & Zwemvijverbouwer 2021/22”: categorie openbare wellness – brons
Ook in de categorie openbare wellness, kreeg Alpha Industries erkenning in deze wedstrijd voor een bijzonder project.

“De bewoners van Arc Liège vertoeven allemaal in hun eigen privévertrekken maar delen enkele luxueuze faciliteiten met elkaar die vaak onbetaalbaar zijn om in je eentje te verwezenlijken. De laatste toevoeging aan dit slimme concept is een prachtige wellness bestaande uit een Finse sauna en een stoombad. Alpha Industries verwezenlijkte dit project met oog voor detail. In de Finse sauna werden er twee ovens langs elkaar geplaatst over de gehele achterwand om de warmte beter te verspreiden. Voor de veiligheid van de gebruikers zijn deze ovens niet bereikbaar voor inzittenden. De binnenkant van de sauna is afgewerkt met thermisch behandeld ayous, dat zweet- en waterbestendig is. Het stoombad is afgewerkt met vrolijke blauwe mozaïektegels die passen bij de uitstraling van het gebouw.”

Plus X Award
Met een internationale en onafhankelijke jury uit 80 branches, 23 strategische partners en meer dan 700 deelnemende internationale merken, is de Plus X Award ’s werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. Er worden prijzen uitgereikt voor nieuwe en innovatieve technologieën, buitengewoon ontwerp en intelligente, gebruiksvriendelijke besturingssystemen. Criteria zoals uitstekende ergonomische en ecologische kenmerken, samen met het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen worden geëerd met de Plus X Award. De innovatieprijs is in het leven geroepen om merken, handel en commercie te versterken en consumenten te ondersteunen bij hun aankoopbeslissingen.

De jury van de Plus X Award heeft het product Chaleur Ergonomic Sauna Headrest van Alpha Wellness Sensations geëerd, eerst met de High Quality and Design Award en vervolgens met de speciale onderscheiding “Beste product van het jaar 2021”. Dit prachtige sauna-accessoire is gemaakt van 3 verschillende houtsoorten: Canadese rode ceder, Afrikaanse ayous of thermisch behandelde ayous. Deze hoogwaardige houtsoorten passen perfect in de sauna-ambiance: Thermo ayous. Deze houtsoort is bestand tegen schimmel en aantasting door houtinsecten. Ayous is relatief knoestarm, splinter- en harsvrij. Ook ceder scheidt geen hars af, oververhit niet en is waterafstotend. Optioneel kan het hout worden behandeld met Supi saunawas, een was die een vocht- en vuilafstotend oppervlak vormt. Het onverwachte ontwerp biedt een betere sauna-ervaring. Deze sauna is uit één stuk gemaakt en heeft een stabiele vorm. Bovendien biedt de bijbehorende hoofdsteun een bijzonder esthetisch plezier, alles voor uw comfort.

Meer info:
www.alpha-wellness-sensations.be