De biosauna van Alpha Wellness Sensations

Relaxen en genieten: een bezoek aan een sauna geeft extra energie en zorgt voor een innerlijk evenwicht. Alle sauna’s zorgen voor ontspanning, maar voor saunabeginners of (oudere) mensen die niet goed tegen hoge temperaturen kunnen, bijvoorbeeld omwille van cardiovasculaire aandoeningen, is een bezoek aan een biosauna vaak aangenamer.

In tegenstelling tot de Finse sauna is de temperatuur in de biosauna lager: tussen de 45 en 60°C. i.p.v. 100°C. De luchtvochtigheid in de biosauna is echter hoger: tussen de 40 en 55 % i.p.v. 10-30 % in de Finse sauna.

Naar de biosauna gaan verloopt volgens het klassieke ritueel in meerdere gangen: na de sessie volgt een rustfase met een cooling down. Door de lagere temperatuur kan men langer ( tot 30 minuten ) in de biosauna verblijven. De verdamperoven in de biosauna kan essentiële oliën verspreiden en deze zorgen voor een langdurige aangename geur in de sauna. Het gebruik hiervan heeft een positief effect op het welbevinden. Naast deze aromatherapie kan een biosauna – met de juiste verlichting – ook gebruikt worden voor kleurlichttherapie. Wisselende kleuren hebben een positief effect op lichaam en geest. Wanneer de dagen korter worden, kan je hiermee bv. winterblues tegengaan.

Gezien de verdamperunit een uitbreiding is van de saunakachel kan men indien gewenst nog steeds van een droge sauna genieten. Het is trouwens ook mogelijk om een bestaande Finse sauna naderhand tot een biosauna om te bouwen. De prachtige sauna’s van Alpha Wellness Sensations kunnen allemaal als biosauna geleverd worden en ook inzake (bio)ovens is er een ruim aanbod.

Neem even een kijkje op onze website: www.alpha-wellness-sensations.be en contacteer ons voor een aanvraag.