De zwemspa, van alle markten thuis!

Heerlijk om in te ontspannen met familie en vrienden … En zalig voor uitdagende work-outs in de privésfeer van de tuin. Zwemspa’s zijn dankzij hun veelzijdigheid populairder dan ooit. Maar ook op de kleiner wordende tuinen en gekrompen budgetten van de eindklant bieden ze een degelijk antwoord. We nemen een kijkje naar wat er beschikbaar is op de markt.

Zoals de naam het al aangeeft, combineert de zwemspa alle voordelen van een klein zwembad met die van een spa. En dat aan een relatief betaalbare prijs én zonder dat er al te veel onderhoud bij komt kijken. Voor families die willen genieten van waterpret aan een klein budget is de zwemspa duidelijk een goede optie. De waterbehandeling loopt praktisch standaard met een ozongenerator waardoor er minder chemicaliën nodig zijn om de zwemspa van bacteriën en ziektekiemen te vrijwaren.

De veelzijdigheid van de zwemspa, zeker ook van de basismodellen, zorgt ervoor dat er een plekje in de tuin is waar je stoom kunt afblazen of aan beweging doen. Zijn er even geen kinderen in de buurt? Dan wordt de zwemspa al snel een plek om helemaal tot rust te komen. Het is dus niet verwonderlijk dat deze multifunctionele kuipen het steeds beter doen op de wellnessmarkt.

Active Plus EP-12
tidalfit-swimspa.eu

De eerste Tidalfit-zwemspa van Artesian werd reeds gelanceerd in 2008. Sindsdien heeft de producent een reeks kwalitatieve modellen uitgebracht voor alle zwemnoden en -budgetten. De Active Plus EP-12 werd in 2015 toegevoegd aan het succesvolle aanbod van Artesian. Deze zwemspa heeft twee krachtige jets die voor een aanpasbare tegenstroom zorgen zodat elke telg van de familie van een zwembeurt kan genieten.

De standaardfuncties bestaan onder andere uit 24 gepatenteerde Helix-jets die de spieren helpen ontspannen na een intensieve sportsessie. Er is een geavanceerd, digitaal controlesysteem om de sterkte van de stroming in te stellen. En optioneel kan je roeispanen gebruiken om je work-out wat pittiger te maken. Dit model is beschikbaar met bluetooth-stereo en kleurentherapie voor de ultieme ontspanning.

Het Activity-gamma van Passion Spa’s
passionspas.nl

Het Nederlandse bedrijf Passion Spa’s heeft misschien wel het grootste gamma aan zwemspa’s op de markt. Alle modellen die ze op de markt brengen worden aan een prima prijs-kwaliteitsverhouding geproduceerd. En omdat Passion Spa’s het er zijn missie van maakt om steeds de laatste trends en technologieën in zijn ontwerpen te integreren, is het niet verbazend dat dit merk een favoriet is bij het grote publiek.

Een van hun interessantste productreeksen is het Activity-gamma. Hierin vind je zwemspa’s die variëren in lengte en diepte maar voor de rest hetzelfde design en aantal zitplaatsen aanhouden. Elk Activity-model is een dynamische zwemspa die het beste van sport en ontspanning combineert. Aan de ene kant heb je 50 massage-jets die je helpen te ontspannen. Aan de andere kant heb je de tegenstroomfunctie die uitgerust is met Passsion Spa’s unieke River Swim System en Current Lift Technologie.

Het River Swim System gebruikt twee vloerjets en vijf grote wandjets om een sterke en stabiele waterflow te genereren over de hele breedte van de zwemspa. Door deze unieke technologie heeft de gebruiker de intensiteit van de waterstroom volledig onder controle. Omdat de jets net onder de waterlijn geplaatst zijn, blijft het hoofd steeds comfortabel boven water. Als de intensiteit van de waterstroom afneemt, zorgt de Current Lift Technologie ervoor dat de zwemmer netjes in positie blijft.

SwimCross X500
endlesspools.com

Het SwimCross X500-model van Endless Pools is een zwemspa waar we enthousiast van worden. Met zijn moderne design en duurzame features zal je klant jarenlang genieten van sport en ontspanning thuis. De zwemstroming van de SwimCross X500 wordt gegenereerd door 4 custommade airless-jets die werken met een variabele snelheid. De speciale rivierjet op de bodem zorgt voor een stabiele stroming en tilt de zwemmer als het ware op langs onder. De jets zuigen meer water aan dan normaal, waardoor ze een groot volume aan water verzetten terwijl ze zo weinig mogelijk turbulentie te veroorzaken. Door de twee richtkleppen kunnen gebruikers het tempo van de stroom moeiteloos aanpassen aan hun zwemcapaciteit. Je kunt tegen de stroming in zwemmen, onderwateroefeningen doen met weerstand en last but not least: golven creëren voor spelende kinderen. Wie op zoek is naar ontspanning kan onderuitzakken in een van de drie verschillende hydromassagestoelen voor rustgevende watertherapie. De zwemspa werd speciaal ontworpen om een volledige lichaamstraining aan te bieden aan elk soort gebruiker.

Catalina Mardi Gras
aquadesignandleisure.com

Het Catalina Mardi Gras-model is een awardwinnende zwemspa van het merk Aqua Design & Leisure. Deze zwemspa wordt gebouwd in de US en is sinds 2012 op de Europese markt verkrijgbaar. Het model is een van de populairste zwemspa’s ter wereld. De laatste nieuwe uitvoering geeft een knipoog naar zijn voorgangers met klassieke designelementen zoals de betegelde waterlijn. De zwemspa heeft 11 zitplaatsen, waarover er zes verwarmde waterjets en 28 jets voor hydrotherapie verspreid zijn. Dus zelfs wanneer alle plaatsen volzet zijn, geniet iedereen van een hydrotherapiemassage.

Wie van beweging houdt kan de ingebouwde tegenstroominstallatie gebruiken. De spa heeft twee grote jets, elk aangedreven door een krachtige pomp, om de ideale stroming voor een relaxerende zwemsessie te genereren. Maar da’s niet alles. De Mardi Gras komt ook standaard met Catalina’s Pro Swim System en Exercise Equipment Pack waarin roeispanen, zwemelastieken en handgrepen voor verschillende vormen van beweging zitten.

Platinum Spa Eros
platinum-spas.com

De Eros-zwemspa van Platinum (Superior Wellness) is met zijn 4,5 lengtemeters nog steeds een compacte zwemspa. Deze zwemspa heeft alles in huis voor een dagelijkse dosis beweging en familiepret. Dit model is namelijk hét perfecte bad om kleine kinderen in te leren zwemmen en ouderen aan low impact-training te laten doen. Er worden 3 x 3HP-pompen gebruikt om een krachtige tegenstroming te creëren en ook de hydrotherapie is hierdoor exceptioneel. De behuizing is gemaakt van kwaliteitsvol Aristech-acryl. Met de integratie van tal van technische innovaties zoals de waterbehandeling op basis van ozon, is de Eros ontworpen aan een zeer hoge standaard. Bovendien zorgen de pompen en verwarmingstechnologie ervoor dat het energieverbruik binnen de perken blijft.

Danube W-Flow
wellis.eu

Wellis heeft al veel succes geoogst met zijn Danube-zwemspa. Over de jaren heen kreeg dit beginnersmodel de nodige updates om competitief in de markt te blijven. De laatste versie wordt aangestuurd door het krachtige W-Flow Systeem waarbij gebruikers kunnen kiezen tussen zes snelheidsniveaus die schipperen tussen comfortabel drijven en zeer intensief zwemmen.

Zoals bij een moderne loopband kunnen de gebruikers hun zwemsnelheid vooraf invoeren. Je kan wisselen tussen traag en snel, zodat je eenvoudig je work-out op maat instelt. De breedte van de tegenstroming bedraagt zo’n 50 à 60 cm en de doorstroomsnelheid kan aangepast worden tussen de 0,4 en 2,5 km/h.

Het design van de Danube onderging bovendien een metamorfose. De lijnen zijn zuiverder en simpeler wat resulteert in een moderner uitzicht. En ook de zitplaatsen zijn geoptimaliseerd. In deze zwemspa vind je twee massagezitjes, een aan elke kant van het tegenstroomsysteem. Naast sport zet dit model hiermee dus ook volledig in op ontspanning.

Zoals bij de meeste modellen van Wellis, is het bij de Danube mogelijk om voor een duurder turbine-tegenstroomsysteem te kiezen. Het water wordt ontsmet via uv-C en de ingebouwde ledverlichting zorgt voor de nodige sfeer. De thermocover houdt verdamping en warmteverlies tegen. Het AquaSoul 4.1-geluidssysteem zorgt ervoor dat je kunt sporten of ontspannen met de juiste muziek op de achtergrond.

Tekst door Reine Driesen