‘Wellness Wand’ verenigt sauna, stoombad en douche in eigentijds strak concept

 

Mensen willen thuis steeds vaker genieten van de luxe, de rust en de wellness die ze anders enkel op hotel en in wellnesscentra terugvinden.  Voor wie er de ruimte voor heeft, is de ‘Wellness Wand’ van VSB Wellness wellicht een optie. De gecombineerde wellness vloeit naadloos in elkaar tot een designvol, eigentijds concept.

 De ‘Wellness Wand’ is innovatief en geeft elke wellness ruimte een designvolle en rustgevende uitstraling.  De wand bestaat uit een moderne luxe sauna, in combinatie met een stoombad en een douche, al dan niet met een Sunshower in de douche.

Met deze nieuwe lijn doet VSB Wellness zijn reputatie van trendsetter alle eer aan. Reeds 25 jaar is VSB specialist in maatwerk van sauna’s en wellness projecten, zowel voor particuliere klanten als voor de projectmarkt. Als saunabouwer ‘pur sang’ reageerde het al eerder op de vraag om haar sauna’s steeds klantspecifieker -dus op maat en smaak- te bouwen en ze af te werken met een trendy design en mooie, duurzame materialen.

Die keuze van materialen bepaalt ook nu weer de strakke look & feel van de ‘Wellness Wand’. Als achterste wandplaat worden karaktervolle houten planken samengevoegd waarop men de authenticiteit van honderden jaren ontbering in wind, regen en zon kan aflezen. Het gaat telkens om ecologisch gekapt hout uit Afrika, Canada en Scandinavië.  De achterwand kan echter ook bestaan uit verlichtte glasplaten met print of uit een andere houtsoort. Die afwerking is immers naar keuze. De tussenwanden bestaan uit superstrak keramisch plaatmateriaal dat naadloos opgaat in het geheel. Die Silkstone® is vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen en is verder krasvast, hittebestendig, hygiënisch en bestand tegen sterke zuren en agressieve reinigingsmiddelen. De buitenafwerking gebeurt met het hoogwaardige Corian®.

Op het gebied van ontwerp, verlichting, afmetingen en interieurindeling zijn er diverse opties naargelang beschikbaar budget en ruimte.  Door de keuze van combinaties kan men soms op ruimte besparen. Elke klant krijgt steeds inspraak en bekomt na de ontwerpfase een tekening die niet alleen het visueel perspectief duidelijk maakt maar ook nog wijzigingen mogelijk maakt. Het VSB-designteam houdt uiteraard rekening met alle technische aspecten: de capaciteit van de oven in relatie tot de ruimte, de toevoer van zuurstof, de meest ideale luchtcirculatie, de goede combinatie van materialen. Hierna volgt een duidelijke en allesomvattende prijsopgave.

Het mag duidelijk zijn dat VSB Wellness instaat voor het complete traject, van ontwerp tot naservice, zowel voor een sauna- of wellnessoplossing thuis als voor grote projecten, zowel voor relatief lager budgetten als grote budgetten, voor  losstaande units als voor complete projecten. VSB wil die betrouwbare totaalpartner zijn die met de klant meedenkt, ontwerpt, produceert (in de eigen ateliers), installeert, en nazorg biedt.

Ook voor wie een sauna als aparte entiteit wil, kan bij VSB Wellness terecht voor standaard of maatwerk in Finse sauna’s (blokhut of panelencabine), buitensauna’s, combi sauna’s (Fins+infrarood), tot zelfbouwpakketten toe.

Behalve de traditionele sauna’s met kachel en de hoger vermelde designsauna’s, ontwerpt, produceert en installeert  VSB Wellness ook nog de infraroodcabine op basis van de kortegolf- en langegolftechniek met direct heat-straling, op maat of standaard. Als bijzondere buitenafwerking gebruikt VSB bij deze types gemelamineerd plaatmateriaal. Dat is door jarenlange nauwgezette research uitgegroeid tot een hoogwaardig esthetisch en technologisch materiaal dat in zeer veel houtkleuren en dessins verkrijgbaar is. Hierdoor kan het uitstekend afgestemd worden op de kleuren van het interieur.  Met de ‘Moods & Woods’-lijn van VSB, zijn zelfs volledig gepersonaliseerde, eye-catchende infraroodcabines mogelijk waarbij print, kleur en decor voor de panelen door de klant zelf worden gekozen (apart persbericht hierover beschikbaar).

Voor veel mensen kan de keuze voor het type sauna een drempel vormen. De website van VSB gidst de geïnteresseerde alvast gericht via een korte enquête. Op de vraag ‘welke sauna past bij u?’ volgt bvb. een tweede vraag of de sauna voor de gezondheid (welke gezondheidsklachten) dan wel ter ontspanning dient, en of men dan vochtige of droge lucht verkiest. Zo wordt de geïnteresseerde op weg geholpen, samen met een aantal faq’s zoals ‘wat is het verschil tussen een Finse sauna en een infraroodcabine?’

Info: www.vsbwellness.be.

Perscontacten

  • Projectcoördinator België: Peter Callens, [email protected], 0476/61 18 36.
  • Persrelaties, phibo press communication, Philip Bossuyt, 0477/24.64.43 (ook aanvraag visuals)
  • Marketing & Communicatie VSB: Daphne Bakker, +31-(0)13-504 70 50, [email protected]