Aquanale 2019, een geslaagde editie!

Als een van ’s werelds grootste en belangrijkste beurzen voor de zwembad-, sauna- en wellness-industrie, is de Aquanale in Keulen dé plek om goede zaken te doen in onze sector. Met meer bezoekers, meer innovatieve producten en meer internationale standen dan ooit, was de Aquanale 2019 op z’n minst een succes te noemen.

De thema’s die dit jaar de rode draad vormde op de beurs zijn belangrijke hedendaagse uitdagingen zoals duurzaamheid, de vergrijzing van de samenleving en de groeiende verstedelijking. Bezoekers vonden er duidelijk wat ze zochten. Want uit een eerste bevraging blijkt dat 88% van de bezoekers betrokken was bij een aankoopbeslissing. 78% van de bezoekers verklaarde dan ook dat ze er in geslaagd waren hun doelen te bereiken.

De Aquanale registreerde dit jaar een toename van het bezoekersaantal met 6%. Maar liefst 28 000 bezoekers uit 128 verschillende landen waren op de beurs aanwezig. Zij kregen stuk voor stuk de kans om de 281 exposerende bedrijven uit 31 landen te ontdekken. Op die standen vond je een breed scala aan nieuwigheden uit de zwembad-, sauna- en wellness-industrie. Standhouders worden rechtstreeks met de concurrentie geconfronteerd waardoor er een goed klimaat ontstond om zaken te doen.

Ook het internationale gehalte van de beurs steeg dit jaar aanzienlijk. Het aantal bezoekers van buiten Duitsland werd dit jaar genoteerd op 67%. Ter vergelijking: in 2017 was het aantal internationale bezoekers nog 62%. Concreet gaat het over een stijging van +22% Belgen, +19% Italianen, +16% Britten, +37% Oost-Europeanen, +46% Midden- en Zuid-Amerikanen en  +17% Aziaten. Ook opmerkelijk was de sterke toename van het aantal exposanten in het sauna-segment. In totaal gaat het over 105 bedrijven waarvan er 13 uit Finland afgereisd kwamen.

Verder werd het belang van de Aquanale werd nog eens onderstreept door de prijsuitreiking van de EUSA Award, EWA Marketing Award, Golden Wave Award en IAKS Award. Stuk voor stuk prestigieuze prijzen die op geen betere plaats konden worden uitgereikt.

Wij kunnen alvast niet wachten tot volgend jaar.

Tot dan!

Het Zwembaden Pro-team