Krachtig trainen zonder keren

De innovatieve HydroStar turbinezweminstallatie kan voortaan ook heel eenvoudig in bestaande zwembaden worden ingebouwd.

Met de HydroStar turbinezweminstallatie van BINDER kunnen ook eigenaars van kleinere en middelgrote zwembaden op uithouding trainen, zonder dat ze daarbij voortdurend moeten keren. De zwembadtechniekspecialisten hebben nu een moderne inhanginstallatie met een elegant design ontwikkeld, die gemakkelijk in een bestaand zwembad kan worden geplaatst.

HydroStar wekt een brede en krachtige waterstroming op die het lichaam gelijkmatig belast. De installatie is in zes verschillende vermogensuitvoeringen verkrijgbaar en kan via piëzotoetsen, een afstandsbediening of het optionele aanraakscherm gebruiksvriendelijk worden bediend. Het systeem verbruikt slechts 20 tot 50 % van de energie die traditionele tegenstroom zweminstallaties nodig hebben en kan op het normale elektriciteitsnet worden aangesloten. Aangezien de glijlagers van de motor door water worden gesmeerd, is de HydroStar installatie bovendien onderhoudsvrij.

In 2017 heeft BINDER enkele nieuwe ontwikkelingen op de markt gebracht die de gebruikers van een turbinezweminstallatie een nog aangenamer zwemervaring kunnen bezorgen. Een van die nieuwe ontwikkelingen is de BGA 215 turbine, die bedoeld is voor zwemmers die enerzijds de stroming van de BGA 160 niet krachtig genoeg vinden, maar die anderzijds de zwaardere modellen als te krachtig beschouwen.

Een andere innovatie is de compacte inhanginstallatie met haar moderne design. Die installatie kan op een eenvoudige manier in bestaande zwembaden worden geïntegreerd en past op een elegante manier in de omgeving. Andere blikvangers zijn de led-spots, die BINDER voortaan als toebehoren bij de HydroStar aanbiedt. Deze kunnen niet alleen blauw, maar ook groen, rood en nog vele andere tinten voortbrengen en voor een oplichtend wateroppervlak zorgen.

Voor de verhoging van de volumestroom van de HydroStar moeten twee gecombineerde inbouwschachten worden voorzien. Hiermee kan de doorstroomsnelheid van een enkele installatie van 160 m3/u tot max. 275 m3/u en die van een installatie met dubbele turbine van 320 m3 tot max. 550 m3 worden opgevoerd.