BINDER: de perfecte tegenstroominstallatie voor gezondheidstraining

Zwemmen is gezond en het houdt je fit. Met de tegenstroominstallatie HydroStar van BINDER kun je zelfs in een kleiner zwembad aan duurtraining doen – zonder dat vervelende keren na elk baantje. Dit gepatenteerde systeem kan ook in bestaande zwembaden nog gemakkelijk ingebouwd worden.

Wanneer je zwemt, schakelt je bloedcirculatie naar een hoger peil. Er wordt meer zuurstof naar de spieren gevoerd en de stofwisseling wordt gestimuleerd. Dit fysiologische proces versterkt het immuunsysteem en verhoogt je algemene welzijn. Bewegen in het water is echter ook erg goed om stress af te bouwen omdat je de problemen van alledag al snel helemaal vergeet. Dankzij de tegenstroominstallatie HydroStar van BINDER kunnen nu ook eigenaars van kleinere zwembaden aan duurtraining doen zonder steeds opnieuw te moeten keren. De installatie wekt een brede en krachtige stroming op, waar je nauwelijks doorheen kan zwemmen.

Trainen met een tegenstroominstallatie is niet alleen goed voor gezonde mensen, maar ook voor patiënten die moeten revalideren. Met HydroStar kunnen zij hun spieren op een voorzichtige manier trainen – zelfs beter als wanneer ze zonder een tegenstroominstallatie zouden zwemmen. Door de stroming moet de patiënt zijn lichaamsspanning constant op peil houden zodat de spieren intensiever op de proef gesteld worden.

De tegenstroominstallatie kan geleverd worden met een vermogen van 160 tot 1.200m³ per uur. Voor de installatie in bestaande zwembaden is er de compacte inbouwkit EasyStar, die alle functies, vermogens en eigenschappen heeft als de vaste installatie.

Zowel EasyStar als HydroStar verbruiken tot 80 procent minder energie als door pompen aangedreven systemen. De installaties zijn bovendien bijzonder onderhoudsarm en kunnen zonder uitgebreide graafwerken door de vakman gemonteerd worden. Voor een comfortabele aansturing biedt BINDER een afstandsbediening aan, Piëzo-sensoren en de trainingsapp HydroStar Next.

Meer info:
www.binder24.com