BINDER: Deze tegenstroominstallatie moet men getest hebben

Langdurig zwemmen zonder om te keren: De unieke HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER maakt het mogelijk. Bij talrijke sportevenementen dit jaar konden bezoekers de installatie testen – en zij waren enthousiast.

Geen wonder, want HydroStar is geen gewone tegenstroominstallatie. De stroming stroomt gelijkmatig en krachtig om de zwemmer heen en belast het lichaam niet eenzijdig, zoals dat het geval is bij pompaangedreven systemen. Deelnemers van de Triami Sprint Triathlon in het Nederlandse Deventer, mede georganiseerd door de plaatselijke zwembadbouwer Bos Zwembaden, konden zich recent overtuigen van de enorme prestaties van deze turbine-zweminstallatie. De actie was een groot succes: “HydroStar is zeer goed voor de techniektraining omdat men altijd op dezelfde plaats blijft en niet hoeft om te keren”, beschreef Triatleet Wiljam Nijenhuis, die al 40 jaar op wedstrijdniveau zwemt, zijn indruk. Ook zwembadbouwer en triatleet Ronald Bos is gefascineerd door de mogelijkheden die HydroStar biedt: “Het is het ideale trainingsapparaat voor prof- en amateurzwemmers.” Het enthousiasme van de sporters valt goed te begrijpen, want de brede en krachtige stabiele stroming doet beroep op alle spiergroepen tegelijk.

De Triathlon in Deventer was echter maar één van de vele gelegenheden waar men HydroStar kon testen. De turbine-zweminstallatie werd ook opgebouwd bij de Extreme-Hindernissenloop op de Giants Run in de buurt van Cuxhaven (Duitsland) en stond in het middelpunt van een wereldrecordpoging op de tentoonstelling in Würzburg (Duitsland). HydroStar is niet alleen zeer krachtig, maar is ook onderhoudsvrij. Het systeem gebruikt slechts 20 tot 50 procent van de energie die klassieke installaties nodig hebben. Het is ook gemakkelijk te installeren in bestaande zwembaden – een huishoudelijke stroomaansluiting volstaat.

Meer info: www.hydrostar-binder.de