BINDER: een unieke zwembelevenis

Wanneer je traint met de tegenstroominstallatie van HydroStar heb je het gevoel dat je in een rivier zwemt. Dat komt door de gepatenteerde turbinetechnologie: zij wekt een brede en krachtige stroming op die lijkt op die van een natuurlijke waterloop.

Toen in 2011 de eerste testserie van een nieuwe tegenstroominstallatie op de markt kwam, zorgde dat voor enige ophef: De BINDER GmbH & Co. KG stelde haar nieuwe tegenstroominstallatie voor. Deze specialist in zwembadtechnieken had zo een alternatief ontwikkeld voor de gekende pompsystemen. De vakhandel had zich er eerder over beklaagd dat de stroming van de bestaande tegenstroominstallaties het lichaam maar plaatselijk raakt en te zwak is om aan doelmatige duurzwemtraining te doen. In het geval van de turbinezweminstallatie van HydroStar kun je nauwelijks doorheen de stroming zwemmen – ideale omstandigheden dus voor een intensieve training. Intussen heeft deze turbinetechnologie zijn plaats als nieuwe standaard voor tegenstroominstallaties veroverd.

BINDER levert de installatie met vermogens van 160 tot 1.200 m3 per uur. De stromingssterkte kan comfortabel afgesteld worden met een Piezo-schakelaar, met afstandsbediening of ook met de trainingsapp HydroStar Next. HydroStar wordt door de vakhandelaar op korte tijd geïnstalleerd en is niet alleen onderhoudsarm maar ook bijzonder stil. Zelfs in de hoogste stand veroorzaakt de installatie nauwelijks enig geluid. Anders als bij door pompen aangedreven systemen heb je voor de HydroStar geen droge ruimte nodig en al helemaal geen ingewikkeld bedradingssysteem. De tegenstroominstallatie verbruikt bovendien tot 80 procent minder elektriciteit als gebruikelijke tegenstroominstallaties en kan op het elektriciteitscircuit van je huis worden aangesloten.

Voor bestaande zwembaden is er nog de opbouwinstallatie EasyStar, met dezelfde prestaties en functies als de HydroStar. Wie de originele turbinetechnologie wil testen kan een gratis testzwembeurt aanvragen.

Meld je aan op:
https://www.binder24.com/nl/proefzwemmen/