D-Shape, de innovatieve FITT B-Active spiraal

De nieuwe, gepatenteerde D-Shape (patent pending) van FITT is bedacht om de prestaties van zwembadsystemen te verbeteren en hun levensduur te verlengen. Deze D-Shape is een van de belangrijkste kenmerken van de FITT B-Active, de flexibele spiraalvormige slang voor ingegraven zwembaden en bubbelbaden. FITT B-Active is de veiligste keuze voor productinstallateurs en dealers.

FITT B-Active is gemaakt van PVC-P waarin een D-vormige spiraal verwerkt zit. Die D-Shape biedt een onevenaarbare weerstand tegen verbrijzeling (tot 34 kN / m2). Bovendien zorgt deze spiraal ook voor een grotere flexibiliteit en een lagere kromtestraal (tot 125 mm) waardoor de installatie aanzienlijk eenvoudiger is, zelfs op ruig terrein.

Als je de structuur van traditionele flexibele slangen vergelijkt met die van de FITT B-Active, zie je duidelijk het verschil tussen de cirkels en de D-Shape. Het is aangetoond in gestandaardiseerde tests dat deze D-Shape veel voordelen oplevert.

Om te bewijzen hoe goed de D-Shape presteert, werkt FITT samen met het Dipartimento di Tecnica e Gestione dei sistemi industriali (DTG) van de universiteit van Padua. Daar hebben ze een testprotocol gecreëerd die stresscondities reproduceert waarmee de buizen ingegraven zwembadsystemen op dagelijkse basis te maken krijgen. De eindresultaten zijn gecertificeerd door TÜV, de internationale certificeringsinstantie (testrapport nr. MEC16173.00)

Ringstijfheidstest
De ringstijfheidstest simuleert de weerstand van de buizen tegen het grondgewicht. Zoals je op de grafiek kan zien, heeft de FITT B-Active slang (groen) zo een 60% meer weerstand dan andere buizen op de markt. Daarnaast wordt de weerstand nog eens verbeterd door het gebruik van kwalitatieve materialen zoals PVC-P. De FITT-B Active is bestand tegen een druk tot 34 kN / m2, wat overeenkomt met bijna 3,47 ton per vierkante meter. Test uitgevoerd in overeenstemming met UNI EN ISO 9969.

Kromtestraaltest
De kromtestraaltest laat zien hoe ver een zwembadslang gebogen kan worden voordat deze breekt. De figuur toont aan hoe snel en eenvoudig het is om FITT B-Active (groen) te installeren in vergelijking met andere flexibele slangen op de markt die vaak wel een zeer lage kromtestraal hebben. Hoe beter de ringvorming, hoe beter de buizen weerstand kunnen bieden. Test uitgevoerd in overeenstemming met EN ISO 10619-1.

Naast een verhoogde flexibiliteit heeft de FITT-B Active door de D-vormige spiraal ook een grotere breekweerstand. Dit zorgt ervoor dat de FITT B-Active ideaal is bij het bouwen van ingegraven zwembaden. Zelfs als de installatieomstandigheden uiterst kritiek zijn, zoals blijkt uit het succes van de tests.