De turbine-zweminstallatie HydroStar: optimale zwemtraining in uw eigen zwembad

De HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER wekt een brede, krachtige stroming op zoals in de natuur. Dankzij de unieke techniek is zelfs in een klein zwembad intensieve zwemtraining mogelijk. Het innovatieve systeem is nu door het Duitse vakblad SCHWIMMBAD+SAUNA onderscheiden met de Golden Wave Award.

Eigenaars van een klein zwembad waren tot nu toe aangewezen op een door een pomp aangedreven tegenstroominstallatie als ze wilden trainen zonder te hoeven keren. Nadelen van die installaties: Uw stroming raakt het lichaam puntsgewijs waardoor het eenzijdig wordt belast. Bovendien is de capaciteit van de installaties vaak niet voldoende voor een intensieve training. Bij HydroStar wordt de zwemmer echter omgeven door een brede, gelijkmatige, en krachtige stroming, zodat ook voor profzwemmers een intensieve training mogelijk is.

HydroStar is verkrijgbaar in zes vermogensklassen en is even gemakkelijk in te bouwen in nieuwbouwzwembaden als in reeds bestaande zwembaden. Voor de installatie in reeds bestaande zwembaden heeft de gebruiker twee mogelijkheden: Ofwel bevestigt hij de installatie met een speciaal geconstrueerde ophanging van hoogwaardig kunststof of roestvrijstaal onder de randsteen van het zwembad, ofwel hij plaatst de in een roestvrijstalen trap geïntegreerde installatie direct in het zwembad. De vrijstaande, zelfdragende trap laat BINDER overeenkomstig de grootte van het zwembad fabriceren; naar wens met een luchtblazer in de eerste trede.

HydroStar kan worden bediend met Piezo-knoppen vanaf de rand van het zwembad, met een afstandsbediening of met een optionele touch-display. Met het touch-display kunnen bovendien trainingsprogramma’s worden ingesteld, alsook de sturing van de optionele, 3-kleurige LED-schijnwerpers. HydroStar verbruikt slechts 20 tot 50 procent van de energie die traditionele tegenstroominstallaties verbuiken. Het systeem kan worden aangesloten op een normaal stopcontact en vraagt geen onderhoud.

Meer info op website HydroStar:

BelgiëBelgiqueNederlandFrance