Een mobiele elektronische flow-meting bij elke service-beurt: Pomaz maakt het gemakkelijk

De nadruk in een zwembadinstallatie ligt op de 24-uurs filtratie, lagere snelheden en alles wat daarbij hoort. Toch wordt de flow in een installatie vaak niet uitgelezen. Het aantal Hz wel maar dat zegt niets over het aantal m3 dat daadwerkelijk door de leiding gaat. Uit de praktijk leren we dat het van groot belang is om in de terugspoelleiding altijd de actuele flow te kunnen meten. Zo zijn we zeker dat de filter goed teruggespoeld wordt.

Met de Aqua Easy Flowmeter van Pomaz, batterij-gevoed, heeft u als zwembadbouwer altijd de mogelijkheid om de actuele flow van de installatie uit te lezen. En u bepaalt zelf van welke leiding. Het enige waar u rekening mee dient te houden is het monteren van de daarvoor bestemde aanboorzadels in de betreffende leiding. Deze dicht u vervolgens eenvoudig af met de blindstop.

Zodra de zwembadtechnicus op de locatie aanwezig is, is de werkwijze even simpel als snel: de blindstop wordt verwijderd, de flowmeter wordt geplaatst en de flow wordt snel en nauwkeurig uitgemeten. De blindstop kan daarna eenvoudig teruggeplaatst worden. Een meerwaarde in elke service-bus en een professionele toevoeging voor de moderne zwembadbouwer. 

De Aqua Easy Flowmeter servicekit in koffer vindt u terug op pagina 160 van onze productcatalogus 2019. Meer weten? Stuur een mail naar [email protected].

Een niet-mobiele maar zeker zo toegankelijke manier van flowmeting is natuurlijk de mechanische flowmeter FlowVis. We zien steeds vaker dat die standaard toegepast worden, en dat is niet vreemd gezien de vriendelijke prijs en flexibele manier van installeren.