FITT B-Active: ook uitstekende prestaties op fittingen

De innovatieve flexibele zwembadslang FITT B-Active onderging een druktest op secties verbonden met gelijmde PVC-fittingen.

De test werd herhaald met vijf verschillende soorten PVC-compatibele lijm die gewoonlijk verkrijgbaar zijn bij detailhandelaars voor zwembadbenodigdheden.

Gewone PVC-fittingen werden aangebracht op beide uiteinden van een sectie FITT B-Active met een diameter van 50 mm. Voorafgaand hieraan werd de slang gereinigd met een speciaal reinigingsmiddel dat ook gemakkelijk verkrijgbaar is op de markt. In overeenstemming met de instructies van de fabrikant mocht de lijm 24 uur drogen. Elke testsectie werd aan de uiteinden gesloten, in een testtank in de lokalen van de FITT-laboratoria geplaatst en inwendig onder druk gezet.

Geen van de verlijmde secties gaf mee. Dit komt omdat de kwaliteit van de materialen die door FITT B-Active worden gebruikt uitstekende prestatieniveaus biedt op het vlak van fittingbevestigingsveiligheid, terwijl de slang over de gehele lengte een buitengewone flexibiliteit heeft.