FITT B-ACTIVE op de Aquanale

Het doek is gevallen over de laatste editie van Aquanale in Keulen, een van de belangrijkste wereldevenementen gewijd aan de sector zwembad, sauna en wellness.

Opnieuw heeft FITT alles uit de kast gehaald om zijn producten op een unieke manier te promoten. Een eenvoudig 4-stappenplan bleek erg succesvol om de bezoekers door de innovatieve kenmerken van de FITT B-Active familie te loodsen.

De FITT B-Active-familie werd tijdens de Aquanale uitgebreid met de introductie van FITT B-Active Rigid. Een nieuwe PVC-A-buis die ontworpen werd  door het FITT Innovation & Technology-team. Deze uitvinding maakt het zwembad veiliger en beschermt het tegen schade tijdens de bouw en de hele levensduur daarna.

FITT B-Active Rigid sluit aan bij FITT B-Active Flex. De waterzuig- en toevoerspiraalslang heeft een anti-chloor beschermfolie (Chlorine Defense System patent), is opgebouwd met een buitenste anti-breuk spiraalvoering (Spiral Protection Barrier patent) en heeft een stijve anti-spiraalvormige PVC-versterking (patent in D-vorm).

Op de beurs was het stappenplan vooral gericht op de FITT B-Active Flex. Het plan gaf bezoekers de mogelijkheid om zelf één voor één de unieke kenmerken van de slang te beoordelen.

  • De slang werd ondergedompeld in een hoog chloorgehalte om hun weerstand en afdichting aan te tonen.
  • Delen van slang werden onderworpen aan de ESC-tests (Environmental Stress Cracking) volgens de internationale norm EN ISO 3994 en slaagden hiervoor zonder breuken.
  • Stalen werden gebogen om de buigradius en flexibiliteit te beoordelen.
  • Ten slotte stond er een pers die in staat is om de soorten onbedoelde spanningen te reproduceren die tijdens het bouwen van een zwembad kunnen optreden. Zo werd de drukbestendigheid van het product getest.

Om de schokbestendigheid van de FITT B-Active bij een lage temperatuur aan te tonen, werd de buis – ontworpen met Shock Wave-technologie (patent aangevraagd) – ter plaatse aan een schoktest onderworpen. In een op maat gemaakte machine, viel een massa van 3 kg op een hoogte van 1,5 meter op de buis die gekoeld was tot -10 ° C. Het resultaat: de buis toonde geen breuken van de impact.

Maar in de FITT R&D-laboratoria gingen de tests nog veel verder. Daar werd dezelfde buis na de shocktest vervolgens aan het werk gezet. De schok die de buis heeft ondergaan had geen invloed op zijn sterkte en de operationele prestaties waren onveranderd. Dit komt door de polymeerlegering die wordt gebruikt voor de fabricage van FITT B-Active Rigid. Het absorbeert de schokken en garandeert een zeer hoge bestendigheid tegen scheurvorming en breuken. Hierdoor is de pijp zelfs bij lage temperaturen uiterst buigzaam.

Door onze tientallen jaren ervaring in de productie van waterleidingsystemen samen met de grootste aandacht voor de behoeften van de eindgebruikers en onze continue drang naar innovatie, heeft ons in staat gesteld om de FITT B-Active Rigid te ontwikkelen. Deze slang kan ook worden gebruikt in combinatie met FITT B-Active Flex of andere buizen en slangen, voor het creëren van veilige en efficiënte oplossingen om water te transporteren.