Fluidra België: CHLOR’IN, een innovatieve en ecologische elektrolyser

Fluidra presenteert een innovatie voor de zwembadvakman. Made in France, dit nieuwe systeem biedt een uniek en gepatenteerd concept dat tot nu toe was voorbehouden aan een industriële toepassing. In tegenstelling tot standaard elektrolyse-systemen wordt het zout niet direct in het zwembad gegoten maar in een afgelegen elektrolyse-kamer.

De werkende elektrolyser breekt de zoutmolecule af waarbij onmiddellijk een natuurlijk chloorgas wordt gevormd. Het gas, lichter dan water, stijgt op in de kamer en wordt door het water opgezogen. Het zwembadwater wordt ontsmet door het chloor zonder toevoeging van chemische producten. Chlor’In staat daardoor een besparing opchemische producten en zout toe en zorgt voor schoon water zonder zoute smaak. Bovendien worden het zwembad en de zwembaduitrusting (ladder, pomp, reiniger …) beschermd tegen corrosie. 

Chlor’In is verkrijgbaar in 4 modellen: voor zwembaden van 60, 90, 120 en 150 m3, en is gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Het toestel heeft een intuïtieve interface voor een eenvoudig beheer: werkingsduur van de elektrolyse, waarschuwingen, gewenste chloorproductie, polariteitswissel voor celreiniging en automatische of geforceerde werking. 

Meer info: 
www.astralpool.com