Hayward viert de opening van een nieuwe locatie in Barcelona

Hayward, een wereldwijde ontwerper, fabrikant en verkoper van een breed gammma aan zwembadapparatuur en technologie, heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend in El Prat de Llobregat, Barcelona, Spanje.

Hayward gaat geavanceerde IoT-enabled automatisering en waterzuiveringsinstallatiesystemen produceren in deze nieuwe vestiging. Deze belangrijke investering breidt de productiecapaciteit uit en dient als een engineering- en innovatiecentrum voor toekomstige nieuwe producten. Hayward CEO Kevin Holleran bezocht onlangs de fabriek om werknemers te begroeten voorafgaand aan de officiële opening. “Ons bedrijf is succesvol dankzij het harde werk en de toewijding van onze medewerkers over de hele wereld. Van Barcelona tot in North Kingstown, Rhode Island en Clemmons, North Carolina.”

“Het is zo opwindend om ons team in Spanje te zien groeien en uitbreiden”, aldus Holleran. “Deze nieuwe locatie is een enorme mijlpaal voor ons en zal Hayward helpen positioneren als de leider in aangesloten producten en waterverzorging. Ons team is toegewijd aan het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe innovatieve technologieën om ons wereldwijde aanbod te verbeteren. Ik kijk ernaar uit om deze ultramoderne faciliteit de komende maanden volledig operationeel te maken.

De faciliteit beslaat meer dan 4000 vierkante meter en omvat assemblagewerkzaamheden, kwaliteitscontroles en een distributiecentrum. Het herbergt ook engineering, productbeheer, een showroom en een state-of-the-art opleidingscentrum. De meeste producten die hier moeten worden ontwikkeld en geproduceerd, zijn essentieel voor Hayward’s SmartPad™-systeem, waarmee zwembadeigenaren via het internet toegang hebben tot hun slimme zwembadapparatuur en, in sommige gevallen ook via spraak commando’s.

De opening van de faciliteit in Barcelona is de nieuwste ontwikkeling in een reeks strategische stappen om Hayward’s positie uitbreiden in het leveren van geavanceerde, gebruiksvriendelijke producten met internetverbinding. In januari kondigde het bedrijf een reeks strategische overnames aan, waaronder Water Works Technologies Group LLC, een bedrijf voor waterpartijen en ledverlichting; SmartPower™, een gepatenteerde communicatie- en LED verlichtingsbesturingstechnologie; en SmartValve, een IP-rijke klep en vloeistofcontroletechnologie.

De voorkeuren van de consument verschuiven naar de met internet verbonden systemen. Volgens gegevens uit 2021 van de National Association of Realtors Research Group in de Verenigde Staten, zijn 37 procent van de Amerikaanse huizenkopers millennials. Dit zorgt voor een verschuiving in de vraag naar app-gestuurde apparaten in huis. Uit Amerikaanse gegevens verzameld door Statista blijkt dat terwijl slechts 40 procent van de huizen in 2020 met een smart home-systeem kwam, zal naar schatting 60 procent ze in 2025 bevatten.

Meer info:
www.hayward-pool.com/shop/en/pools