HydroStar stelt zelfs professionele zwemmers op de proef

Zo’n wereldrecordpoging zien we niet elke dag: Zeven topzwemmers zullen op 14 en 15 juli in de Landesgartenschau in Würzburg hun uiterste best doen om een 51 kilometer lange wedstrijdbaan te zwemmen in minder dan 10 uur. Hun tegenstander? De krachtige HydroStar tegenstroominstallatie van BINDER.

Het wereldrecordteam koos HydroStar omdat de tegenstroominstallatie een veel bredere en krachtigere stroming produceert dan pompgestuurde systemen. Zo hoeven de zwemmers van bondscoach Stefan Lurz zich niet de hele tijd om te draaien in het demozwembad. Een van de wedstrijdkandidaten is Thomas Lurz, wereldkampioen open water zwemmen en Olympisch winnaar (zilver in Londen 2012).

HydroStar is in totaal in zes vermogensniveaus met volumestromen tot 160, 215, 275, 320, 430 en 550 m3 per uur verkrijgbaar. Voor professionele zwemmers biedt BINDER ook twee speciale maten met debieten van 600 en 1200 m3.De tegenstroominstallatie is geschikt voor elke huishoudelijke stroomaansluiting en kan door de dealer binnen een korte tijd in elk zwembad worden geïntegreerd. De bedrijfskosten zijn relatief laag, omdat de turbine onderhoudsvrij is en slechts 20 tot 50 procent van de energie nodig heeft die wordt verbruikt door pompgestuurde systemen.

HydroStar wordt bestuurd door een piëzo-drukknop, afstandsbediening of een optioneel aanraakscherm, dat ook kan worden gebruikt voor het opstellen van individuele trainingsprogramma’s. Bovendien geeft het scherm de reeds afgelegde afstand en de daarvoor benodigde tijd weer. Voor installatie achteraf in bestaande zwembaden is een modern ontworpen ophangsysteem beschikbaar dat dezelfde prestaties levert als het standaardmodel.

Volg de wereldrecordpoging in Würzburg live en laat u verrassen door HydroStar!

Meer info: www.hydrostar-binder.de/be/