ICO, gedistribueerd door SCP Benelux, het kleine eilandje dat de acties van het onderhoud vereenvoudigt

Sinds de zomer van 2017 faciliteert een geconnecteerd eiland van de nieuwe generatie het onderhoud van het zwembad. Deze innovatie, met de naam ‘Ondilo’, die ICO heet, is ontworpen om onder alle omstandigheden een goed zicht op het zwembad te houden. De ICO begeleidt zowel de particulieren als de professionals van het zwembad. Het is nu mogelijk om uw zwembaden op afstand te beheren vanaf de daarvoor bestemde console. Anticipeer, organiseer en vereenvoudig interventies bij de klant wordt haalbaar.
ICO was de winnaar van het Smart Home op de CES Innovation Awards in 2017 en won tevens de wedstrijd van het GreenTech ministerie van Milieu in 2016.

Uitgerust met 4 sensoren, meet ICO constant de parameters van het zwemwater: temperatuur, pH, redox, geleidbaarheid, zoutgehalte, … De gegevens worden vervolgens automatisch doorgestuurd naar het ICO-cloudplatform, dat dankzij zijn kunstmatige intelligentie, aanbevelingen verzendt. Gebruikers worden direct op hun smartphone op de hoogte gebracht. De ontvangen aanbevelingen begeleiden de gebruiker bij het verbeteren van de dosering van chemicaliën en geven persoonlijk advies over de beste manier om de verschillende uitrustingen van het zwembad te beheren.

ICO is autonoom: we zetten het aan, we lanceren de smartphone-applicatie en we laten het gewoon in het water vallen en hier werkt het voor uw sereniteit. Geen behoefte aan een specifieke verbinding in de technische ruimte, geen zorgen over verbindingen met complexe apparatuur. De domotica genereert geen extra kosten, het is “klaar voor gebruik” en werkt met alle soorten zwembaden (zout, chloor, broom). Bestudeerd om zo klein mogelijk te zijn (het is niet groter dan een iPhone X, het is toch robuust.) Het kan onder het rolluik worden geplaatst en kan in de skimmer worden gedeponeerd, het past zich aan aan alle zwembadconfiguraties. Werking: het maakt eenvoudig verbinding met het Wi-Fi-netwerk (geïntegreerd systeem op het eiland), de gebruiker breidt het digitale leven buiten zijn huis uit. Een tweede model is beschikbaar in Sigfox voor woningen (vaak secundair) die geen toegang tot Wi-Fi hebben. De ICO-sensoren zijn gepatenteerd en bewerkt voor een optimale levensduur. Dankzij hun Twist & Lock-systeem kunnen ze in één keer worden gewijzigd. Klaar voor gebruik en vereisen geen verwijzing naar de fabriek qua onderhoud in de toekomst. Het is genoeg om ze in ongeveer 5 seconden zelf te vervangen. Om op te laden … ICO is uitgerust met een lange batterij, het laadt via zijn USB-poort binnen 6 uur volledig op. Voor een levensduur van de batterij van de ICO, analyseert en anticipeert een adaptieve intelligentie de variaties van water: De gebruiker hoeft zijn meldingen op zijn mobiele applicatie alleen te raadplegen met op maat gemaakte aanbevelingen voor specifieke acties. Het wordt gemakkelijk om optimaal onderhoud van het zwembad te garanderen.

De professionele console

ICO digitaliseert zwembadonderhoud dankzij de console voor professionals. Het is nu mogelijk om de waterkwaliteit van alle externe zwembaden te bewaken en een pre-diagnose uit te voeren voor effectievere interventies. Gekoppeld aan ICO kan de console in een oogopslag problemen anticiperen en kan U tijdig worden gewaarschuwd. De organisatie en de follow-up van de interventies van de teams bij de klant zijn vereenvoudigd. Dankzij het logboek van elk zwembad verbetert ICO het klantenbeheer.

ICO heeft 2 jaar garantie, zijn sensoren 1 jaar.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en om documentatie voor dit product.

SCP BENELUX NV
21 Maalbeekweg – B-1930 Zaventem
Tel.: +32 (0)2 386 03 40 / Fax: +32 (0)2 386 03 41
[email protected]