KLAFS eVitarium

De eVitarium van KLAFS is bekroond met de prestigieuze “Interior Innovation Award 2014”.  Het elegante ontwerp van het hydrogalvanisch warmwaterbad eVitarium past bij elke badkamer of spa suite en verschilt in optisch oogpunt weinig van een moderne badkuip. Toch betekent deze badkuip een revolutie in de badkamer. De eVitarium is namelijk een bad dat een lichte elektrische stroom opwekt en van boven naar onder of vice versa door het water en je lichaam stuurt. Het versterkt daarbij de elektrische stromen die sowieso in ons lichaam aanwezig zijn. Er is namelijk overal om ons heen elektriciteit: in onze woningen, onze vervoermiddelen, op kantoor maar ook in de natuur en zelfs in ons lichaam. Ook het vegetatieve zenuwstelsel communiceert via elektrochemische impulsen die onze bewegingen te controleren, bijvoorbeeld het spannen en ontspannen van de spieren.

In het eVitarium® stuurt het programma een lichte elektrische stroom door het bad en dus ook door de lichamen van de baders. Wanneer de stroom van boven naar beneden uit de romp loopt, heeft het een ontspannende werking op het lichaam. Wanneer de stroom echter van beneden naar boven – vanuit de voeten – stroomt, heeft een verkwikkend effect. Beide stromingsrichtingen hebben één ding gemeen – ze verhogen tot vijf maal de bloedtoevoer naar de huid en verdrievoudigen de doorbloeding van de diepere spieren. Kleine bloedvaten en haarvaten worden verwijd, de stofwisseling word gestimuleerd, de aanvoer van voedingsstoffen om uw huid en spieren te regenereren versnelt en afvalproducten worden beter afgevoerd. De warme badwater verder ondersteunt dit proces.

Het eVitarium is heel makkelijk te bedienen. Het bad kan automatisch gevuld en geleegd worden, regelt de intensiteit van de elektrische stroom en de activering van de geïntegreerde gekleurde verlichting. De technologie en design zijn prachtig in een klein en makkelijk bedienbaar touchscreen gecombineerd. De eVitarium combineert ontspanning en energie in een harmonisch akkoord.

www.gervi.be