Krachtige training ook voor profzwemmers

Met HydroStar naar het wereldrecord: In het zwembad van de firma BINDER hebben profzwemmers op de tuinbouwshow 2018 in Würzburg in het kader van een benefiet-triatlon een afstand van 51 km afgelegd in minder dan 10 uur.

Het team rond de twaalfvoudige wereldkampioen en drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen in openwaterzwemmen Thomas Lurz zwom tegen de unieke turbine-zweminstallatie van BINDER en was enthousiast over de prestaties van deze installatie. De wereldkampioen zwom voor de eerste maal tegen een tegenstroominstallatie: „De stromingssterkte was precies goed. HydroStar is uitermate geschikt voor de training voor langeafstandszwemmen en sprint, dus de aanschaf voor hobby-triatleten en hobbysporters is absoluut zinvol. Zo kan men ook in kleinere zwembaden langdurig zwemmen, wat zonder de installatie niet mogelijk was. En door de gelijkmatige stroming worden veel spiergroepen tegelijkertijd aangesproken.“

BINDER biedt zijn turbine-zweminstallatie in zes vermogensklassen met volumestromen van 160, 215, 275, 320, 430 en 550 m3 per uur. Voor bijzonder veeleisende zwemmers zoals de heer Lurz zijn ook installaties met een capaciteit van 600 m3 of 1200 m3 per uur leverbaar. De bediening van HydroStar is even eenvoudig als comfortabel en gebeurt met een Piezo-knop, afstandsbediening of optionele touchdisplay. Op deze manier kan de stroming heel gemakkelijk aan het individuele trainingsniveau worden aangepast.

Naast de sterke stroming heeft de installatie nog veel meer voordelen in vergelijking met traditionele systemen. Zo sparen gebruikers onder andere onderhoudskosten uit en HydroStar verbruikt slechts zo’n 20 tot 50 % van de energie die installaties met pompaandrijving nodig hebben. Voor de aansluiting op het stroomnet volstaat een huishoudelijke elektriciteitsaansluiting.

www.hydrostar-binder.de/be/