Maak een zee van uw zwembad…

De HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER kan gemakkelijk achteraf worden ingebouwd. HydroStar is geen normale tegenstroominstallatie: De HydroStar zwemmachine realiseert door middel van turbines een brede, sterke en laminaire stroming. Het lichaam wordt gelijkmatig gedragen zoals in een stromende rivier en wordt niet puntsgewijs belast, zoals bij pompaangedreven modellen. HydroStar werkt op hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte turbine technologie en kan ook in bestaande zwembaden snel en eenvoudig worden ingebouwd.

HydroStar biedt voor iedere doelgroep puur zwemgenot. Dat komt vooral door de stroming, die de zwemmers het gevoel geeft dat ze zich in een rivier bevinden. De turbine-zweminstallatie is ook geschikt voor de inbouw in bestaande zwembaden: daarvoor wordt deze ofwel met een speciaal voor de klant geconstrueerde ophanging van hoogwaardig kunststof of roestvrij staal onder de randsteen van het zwembad bevestigd of – in een roestvrij stalen trap geïntegreerd – rechtstreeks in het zwembad geplaatst. De vrijstaande, zelfdragende trap wordt volgens de specificaties van de klant geproduceerd (minimale breedte: 1 m) en naar wens met een luchtbruisinstallatie in de eerste trede uitgerust.

HydroStar is verkrijgbaar in zes verschillende vermogensklassen met capaciteiten van 160, 215, 275, 320, 430 en 550 m3 per uur. Hij verbruikt slechts 20 tot 50 % van de energie die conventionele tegenstroominstallaties nodig hebben en kan heel comfortabel met de afstandsbediening, piezo-knoppen of touch display worden bediend. Ook het achteraf vergroten van de capaciteit van de installatie, door een turbine met een grotere capaciteit in de gecombineerde inbouwschacht te plaatsen, gaat heel eenvoudig.

BINDER vervaardigt HydroStar volgens de meest actuele Europese DIN-norm voor privé gebruikte zwembaden (DIN EN 16582-1:2015-11).

De turbine-zweminstallatie is onderhoudsvrij, want de keramische glijlagers van de borstelloze 24VDC motor worden door het water gesmeerd.

De turbine zwemmachine heeft bovendien de Golden Wave Award van het gerenommeerde vakblad schwimmbad + sauna ontvangen. HydroStar werd in de categorie “Zwembad-attracties” voor zijn innovatieve technologie onderscheiden.