Nog meer nieuwigheden

Technische hoogstandjes, gloednieuwe zwembadaccessoires en meer … Ontdek snel wat er nieuw is in de sector!  

Kleur krijgt nu ook reliëf bij Renolit Alkorplan
De nieuwe uitgebreide collectie van Renolit Alkorplan bestaat uit zwembadfolies met reliëf. Verkrijgbaar in een groot scala aan kleuren met hoogwaardige antislipeigenschappen voor het zwembad. Je hebt de keuze uit klassieke en verfijnde tinten, evenals frisse, warme of natuurlijke waterkleuren.

De RENOLIT ALKORPLAN RELIEF-zwembadfolies zijn perfect voor de renovatie of bouw van zwembaden van elke grootte en vorm. Ze zijn verkrijgbaar in 8 effen designs met een reliëfoppervlak. Deze eenkleurige 1,8 mm dikke pvc-zwembadmembranen zijn voorzien van gecertificeerde slipweerstand niveau C. Deze collectie markeert het begin van een nieuw tijdperk onder de zwembadfolies, waarbij het concept van slipweerstand verder is ontwikkeld en verbeterd om een moderne coating met een unieke afwerking te verkrijgen. Gegarandeerde RENOLIT-kwaliteit!
www.renolit.com/nl

Phoenix MP system van Heatstar
Heatstar is al meer dan 40 jaar een leider op het gebied van klimaatbeheersing. Hun nieuwste product, de Phoenix MP (Multi-Pass), kan meer dan 95% van de warmte uit de lucht van een zwembadruimte terugwinnen.

Het systeem werkt door de uitgestoten warme lucht door een ontvochtigende warmtepomp te laten gaan om actieve warmte-extractie mogelijk te maken. Vervolgens gaat de lucht door een groot warmteterugwinningssysteem met twee warmtewisselaars, waardoor de resterende warmte passief wordt overgedragen aan de binnenkomende frisse lucht via aangrenzende platen. Door deze combinatie wordt meer dan 95% van de warmte uit de uitgestoten lucht teruggewonnen en meer dan 160% als er ook rekening wordt gehouden met latente terugwinning.

Het Phoenix MP Heatstar-systeem is ideaal voor overdekte zwembaden en binnenbaden. Het systeem biedt effectieve vochtigheidscontrole, actieve warmteterugwinning, volledige luchtverversing en lucht- en zwembadwaterverwarming. Al deze functies zijn beschikbaar in één eenvoudig te installeren apparaat.
www.heatstar.com

Genieten van het zwembad ondanks beperkte mobiliteit
Als expert in toegankelijkheidsoplossingen voor personen met beperkte mobiliteit biedt AXSOL tal van producten om de toegang tot het zwembad te vergemakkelijken voor rolstoelpatiënten. Hun verplaatsbare en vaste zwembadliften kunnen zowel voor privégebruik als in openbare zwembaden worden geïnstalleerd. Een van de meest geprezen producten in het gamma is de verplaatsbare lift EcoPool. Deze werkt met elektrische krikken en stelt de persoon met een mobiele beperking in staat om van de kleedkamer naar het zwembad te worden begeleid en hen zachtjes, eenvoudig en veilig onder te dompelen voor o.a. thalassotherapie- en balneotherapie.
www.axsol.fr

Verwarmend IQ-Glas®
IQ-Glas® is een efficiënte manier om de ruimte van je binnenzwembad te verwarmen en tevens de circulatie van stof te verminderen. Ruiten uit IQ-Glas® zijn gemaakt van een isolerende beglazing van gehard dubbelglas met een ingebouwd elektrisch verwarmingselement. Dit kan dienen als hoofd- of bijverwarming, waardoor traditionele radiatoren of stoffige convectorputten niet meer nodig zijn.

Er zijn metaaloxidelagen aan beide zijden van de dubbele beglazing. De binnenste laag dient als een elektrische weerstand (verwarmingselement) en de binnenkant van de buitenste laag fungeert als reflector. Het verwarmingselement verwarmt de binnenruit tot ongeveer 35⁰C, terwijl de reflecterende laag aan de binnenkant van de buitenruit ervoor zorgt dat de warmte niet verloren gaat, maar verandert in een aangename stralingswarmte.

Het gebruik van IQ-Glas® kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen, vooral in ruimtes met hoge plafonds. Verder voorkomt het glas ook condensvorming in de ruimte van het binnenzwembad. De elektrische aansluitkabels kunnen onzichtbaar worden aangebracht en voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Het vermogen van het verwarmingselement varieert van 100 tot 600 Watt/m², met een gemiddeld verbruik van ongeveer 35 Watt/m² per uur.

IQ-Glas® kan worden geïnstalleerd in alle soorten raamkozijnen, inclusief hout, aluminium, kunststof en staal, en kan worden toegepast op zowel vaste delen als draai-/kiepramen en schuifdeuren.
www.iq-glas.nl

CoverLock voor een veiligere zwemomgeving
Het CoverLock-systeem is een volledig geautomatiseerd beveiligingssysteem voor zwembaden. De eerste lamel aan het uiteinde van het zwembad wordt vergrendeld zodra de afdekking gesloten is, en weer ontgrendeld als je de afdekking opent. Het systeem maakt gebruik van een elektromagnetisch mechanisme dat zich in een roestvrijstalen behuizing bevindt. Het mechanisme is verbonden met de stuurkast van de zwembadafdekking en wordt aangedreven door een elektrische actuator. CoverLock biedt een combinatie van veiligheid en gemak zonder enige handmatige tussenkomst. Zelfs bij stroomuitval blijft de automatische veer-vergrendeling actief om de veiligheid te garanderen.

Het unieke ontwerp van CoverLock maakt het mogelijk om het systeem te gebruiken in skimmerzwembaden met een waterniveau tot 5 cm onder de boordsteen. Je kan het systeem perfect toepassen op nieuwbouwbaden en renovatieprojecten, ongeacht of het over een monoblok of bouwkundig zwembad gaat. CoverLock is gemaakt van hoogwaardig AISA 316L roestvrij staal, waardoor een levenslange levensduur gegarandeerd is.
www.t-and-a.be