OC-1 en Hayward pompen bij Poolquip verkrijgbaar!

OC-1 het filtermateriaal van de toekomst.

In tegenstelling tot traditionele methoden die gebruik maken van de dichtheid van de filtermaterialen werkt OC-1 op basis van de aanhechting van vervuiling aan het filtermateriaal.

Wat betekent dat de vervuiling neerslaat in de open structuur van de OC-1 in het gehele filterbed. Het grote voordeel hiervan is dat de filter niet dichtslibt door een laag vuil boven op het filterbed.

Indien traditionele filtermedia vervangen worden door oc-1 is het mogelijk om het drukverlies in zandfiltersystemen te verminderen en het filtratieoppervlak te vergroten. Dit door gebruik te maken van een constante flow ongeacht de vervuiling.

Het is bewezen dat oc-1 de troebelheid van het water vermindert en dat het meer deeltjes vasthoudt zonder dat de filter dichtslibt of de flow vermindert. De filtercapaciteit is 20x beter dan dat van zand of glas. OC-1 maakt het mogelijk 81% van de deeltjes van 10 micron te verwijderen bij een enkele doorstroming, het is zelfs mogelijk om te filteren tot 1 micron zonder vlokmiddel of andere hulpmiddelen.

Daarnaast is het een lichtgewicht materiaal waardoor het gemakkelijk te vervoeren en te installeren is. U heeft slechts 1 zak van 50 liter nodig die 9 kg weegt om 75 kg zand te vervangen.

Voordelen:

  • Het verlaagt de energiekosten door minder weerstand in de filter
  • De pomp kan 20% verlaagd worden in toerental
  • Veel minder water bijvullen door een lagere backwash frequentie
  • Ook geschikt voor openbaar gebruik
  • Geschikt voor ieder type zandfilter

Hayward powerflo II verkrijgbaar bij Poolquip

Vanaf heden is de zelf aanzuigende pomp van Hayward, de powerflo II, verkrijgbaar bij Poolquip. Het is de opvolger van de zeer succesvolle serie powerflo pompen.

Deze zelf aanzuigende pomp heeft een rvs motorhuis en is voorzien van een thermische beveiliging voor een zorgeloze werking.

De duurzame corrosievrije behuizing garandeert een probleemloze werking onder alle omstandigheden. Ook is deze pomp voorzien van een dubbele hittebestendige seal voor een langere levensduur van de motor.

Deze economisch interessant geprijsde pomp is vanaf heden verkrijgbaar bij Poolquip.

Neem contact op met de verkoop binnendienst van Poolquip, voor meer informatie:
tel: +31 40 201 9765