Pollet Pool Group neemt Nederlandse marktleider Pomaz over

Het Belgische Pollet Pool Group neemt de Nederlandse zwembadspecialist Pomaz BV over. Pomaz is kennis- en productleverancier voor particuliere en publieke zwembaden in de Benelux. Het internationale Pollet Pool Group op haar beurt, bestaat uit 8 distributiebedrijven en 2 fabrikanten. Met de overname van de Nederlandse marktleider versterkt Pollet Pool Group haar distributieactiviteit.

Pomaz werd opgericht in 1977. Sinds meer dan 40 jaar levert het bedrijf uit Geldrop (NL) een breed assortiment producten aan zwembadinstallateurs. Bij Pomaz draait alles om kennis en ondersteuning. Het team zet hard in op opleiding en vorming. Onder het motto ‘zwembaden bouwen is een vak’, werd het bedrijf in Nederland groot als een échte vakspecialist. Roy Peeters, managing director van Pomaz: “Pomaz is een hecht en stabiel team met veel ervaring. We zijn altijd op zoek naar verbetering en nieuwe dingen. We houden van ons vak en doen het met veel enthousiasme. Wij begrijpen dat de ondersteuning voor een zwembadbouwer cruciaal is. Denk gewoon even logisch na over welke kennis de zwembadbouwer moet beschikken om een project tot een goed einde te brengen? Service is voor die zwembadbouwer een bestaansrecht en dus ook voor ons. Ons bedrijf is op elk vlak servicegericht: van snel leveren tot het simpelweg beantwoorden van alle vragen. Met de overname door Pollet Pool Group komen we in een internationale & familiale groep terecht waarmee we ons sterk verbonden voelen. We ageren niet alleen in dezelfde markt, Pollet Pool Group brengt ook een hoop extra ervaring binnen, verbreedt ons zwembadaanbod en versterkt onze gezamenlijke positie.“

Pollet Pool Group maakt deel uit van Pollet Group. De groep rond Jacques Pollet en onder leiding van Sofie Pollet, heeft vestigingen in 14 landen en is actief binnen 3 markten: de sector van waterbehandeling, de zwembadwereld en de medische industrie. Pollet Water Group bundelt 25 bedrijven actief in waterbehandeling. Pollet Medical Group bestaat uit 5 gespecialiseerde medisch georiënteerde bedrijven. Pollet Pool Group tenslotte bewerkt de markt van zwembadbouwers met 8 distributiebedrijven in België, Nederland, Spanje, Portugal, UK en Angola. Met de overname van Pomaz wordt nu een sterke extra speler toegevoegd. Naast een stevige distributiepoot maken ook 2 fabrikanten deel uit van Pollet Pool Group. Het Nederlandse Aquadeck maakt zwembadafdekkingen op maat. Niveko in Tsjechië is producent van high-end ‘custom-made monopools’.

Jeroen Van Wauwe, CEO Pollet Pool Group: “De filosofie van Pomaz en die van Pollet Pool Group zijn perfect verenigbaar. Met Pollet Pool Group willen we dicht bij onze zwembadbouwers staan door hen te ondersteunen met hoogkwalitatieve eigen producten, opleidingen & support, een online bestelplatform…  Die visie vind je ook terug bij Pomaz. Er is een goeie match en beide bedrijven hebben een stevige basis opgebouwd in hun respectievelijke landen. Door die sterktes te combineren zijn we er van overtuigd dat we in Nederland en België nog betere partners worden voor onze zwembadbouwers. Ook de sterkte reputatie van Pomaz in de markt van publieke zwembaden is een grote troef voor ons. Niet alleen krijgt Pollet Pool Group er een team vakmensen bij. Met de klinkende naam ‘Pomaz’, verwelkomen we ook een extra sterk merk.” Het bedrijf wordt verder geleid door Roy Peeters als Managing Director en Marco Aarts als Sales & Marketing Director.