Pollet Pool Group trekt de kaart van innovatie met hoogtechnologische warmtepompen

Waregem – Dicht bij de zwembadbouwer staan, als onafhankelijke partij de beste producten aanbieden en vol inzetten op service? Dat zijn de krijtlijnen waarbinnen Pollet Pool Group werkt. Als eerste speler in de BENELUX-zwembadmarkt introduceerde Pollet Pool Group de ‘FulI-inverter® technologie’. Ondertussen groeide het bedrijf uit tot een echte warmtepompspecialist met een ruim aanbod en een technisch service team. Met de lancering van de InverX warmtepomp haalt Pollet Pool Group een nieuw technologisch hoogstandje in huis.

Simon Bolleire: “Pollet Pool Group biedt een zeer compleet aanbod warmtepompen. Voor elk type zwembad hebben wij een geschikte warmtepomp. Van het kleinste zwembad tot het grootste openbaar zwembad, van het meest exclusieve zwembad tot de betere prijs/kwaliteit oplossing. Ons assortiment kan je opdelen in twee grote lijnen: een instap range met focus op prijs-kwaliteit en een exclusieve lijn. We bekijken de producten die we aanbieden altijd met een kritische blik. Een lange termijn visie is ook cruciaal voor zowel ons als onze zwembadbouwers. Is het product duurzaam en kwalitatief? Behoedt het klanten voor problemen achteraf? Vele van onze zwembadbouwers bouwen tientallen baden per jaar en het allerlaatste wat zij willen is technische problemen met producten achteraf.“

Uit die range warmtepompen is vandaag InverX zonder twijfel de meest revolutionaire warmtepomp van de afgelopen jaren. InverX combineert een stille werking met een krachtige turbo. Simon Bolleire: “Dat klinkt heel tegenstrijdig, maar de warmtepomp bewijst het tegendeel. De gloednieuwe lnverTurbo technologie bouwt verder op de intussen alom geprezen Full-inverter® technologie. Aan de optimalisatie van deze techniek gaat 5 jaar intensieve ontwikkeling vooraf. Met de nieuwe lnverTurbo Sillence Tech® geniet je van een snellere opwarming, een lagere elektriciteitsrekening én een fluisterstille werking. InverX is intelligente zwembadtechnologie op zijn best.”

InverX maakt het absolute verschil met 3 staalharde beloftes: turbo, power, silent. De turbomodus van de warmtepomp is de ‘partner in crime’ voor de perfecte opstart van het zwembadseizoen. Met één druk op de knop zorgt de pomp voor 20% extra capaciteit. Die hogere capaciteit resulteert in een snellere opwarming van het water met een nog hogere COP. De unieke technologie zorgt voor een nog lager toerental van de compressor. Dat betekent bovendien dat de InverX slechts circa 50% van de capaciteit nodig heeft om de temperatuur van het zwembad op peil te houden. Het energieverbruik daalt zo drastisch. Simon Bolleire: “Met InverX kies je bovendien voor een unieke warmtepomp zonder compressor- of hoge frequentiegeluiden. Daarmee is InverX gemiddeld 10 keer stiller dan zijn tegenhangers. De eerste reacties uit de markt zijn dan ook zeer lovend. We zien meer en meer fabrikanten die sinds kort ook de kaart van de Full Inverter® technologie trekken. Ons grote voordeel is dat wij hier al meer dan 5 jaar actief zijn met de technologie. Met de InverX bouwen we die voorsprong verder uit. Of voor wie daar nog zou aan twijfelen: er is niks beter dan het origineel!”

InverX heeft standaard een ingebouwde wifi-module, een intelligent touch screen en de gepatenteerde honinggraadstructuur. De roosters aan de buitenzijde van de warmtepomp zorgen dankzij die structuur, voor een unieke en zeer stille airflow. Ook een InverX met koelfunctie is tegenwoordig beschikbaar. De casing is gemaakt een hoogwaardig ‘once-piece aluminium frame’. De InverX is tegenwoordig ook beschikbaar met koelfunctie. Die is hoofdzakelijk bedoeld voor exportmarkten waar de pomp voor verkoeling ipv verwarming zorgt bij hete zomerdagen. De Inver-X serie wordt ondersteund door een algemene fabrieksgarantie van 3 jaar en een zeer uitgebreide fabrieksgarantie van 10 jaar op de compressor en 12 jaar op de warmtewisselaar.

Simon Bolleire: “Naast ons ruim aanbod en unieke pompen als InverX, maakt Pollet Pool Group ook een wezenlijk verschil met PPG Technics, onze eigen technische dienst. Dankzij ons serviceluik kunnen we onze klanten met vragen rond warmtepompen telefonische of fysieke assisteren. Moeten we ter plaatse gaan, dan zorgt PPG Technics voor een volledige ontzorging van de zwembadbouwer. Binnen 24 uur wordt contact opgenomen met de eindklant om binnen de week de interventie in te plannen. Al onze mobiele techniekers zijn trouwens koeltechnisch gecertificeerd, zodat ook wij op warmtepompen, volledig conform, een snelle after sales kunnen aanbieden.” 

PPG TIP

‘Size does matter’. Kies een grotere warmtepomp om te profiteren van een stillere werking, extra besparingen en een langer zwembadseizoen. Door te opteren voor een iets groter model zal de warmtepomp op een lagere snelheid kunnen draaien. Zo wint je klant de kleine meerkost snel uit!

Voorstelling bedrijf
Pollet Group werd in 1969 opgericht door Jacques Pollet en wordt vandaag geleid door Sofie Pollet. De internationale groep ging in 1992 van start met waterbehandeling en bouwde de afgelopen jaren ook een stevige zwembad- & medische poot uit. Het bedrijf telt ondertussen 1.450 werknemers met meer dan 40 bedrijven in 14 landen. Binnen elk van haar 3 divisies (water, pool & medical) combineert Pollet Group  een sterk distributieplatform aangevuld met gespecialiseerde fabrikanten. Zo bundelt Pollet Water Group 25 bedrijven actief in waterbehandeling. Pollet Medical Group bestaat uit 6 gespecialiseerde medisch georiënteerde bedrijven. Pollet Pool Group bewerkt de markt van zwembadbouwers met 8 distributiebedrijven en 2 fabrikanten.

Dicht bij onze zwembadbouwer staan, de beste producten als onafhankelijke leverancier aanbieden en een toegewijde service? Dat zijn de contouren waarbinnen Pollet Pool Group werkt. Met een solide basis distributiebedrijven ondersteunen wij de lokale markten met een aanbod van hoogwaardige producten, technische support, opleidingen, een online bestelplatform,… Onze distributie werd de laatste jaren versterkt met de kennis van 2 eigen fabrikanten: Aquadeck & Niveko. Aquadeck is een fabrikant van geautomatiseerde zwembadafdekkingen. Niveko produceert op maat gemaakte monoblocs. De lokale identiteit van onze PPG-bedrijven, onze belofte om de zwembadbouwer als belangrijkste partner te beschouwen en onze fabrikanten. Zo maken wij het verschil. Pollet Pool Group: supporting pool builders.

Meer info:
www.polletpoolgroup.com