Starline investeert in uitbreiding

Starline-fabriek in Pelt (BE)

Valkenswaard – Gezien de sterke groei van het bedrijf, is Starline in januari begonnen met het verhogen van de productie. Als alles volgens plan verloopt, zouden de werkzaamheden tot eind juli moeten duren.

Starline, de enige Belgisch-Nederlandse fabrikant van Monoblock® composiet zwembaden, is de laatste jaren flink gegroeid. Om aan de vraag van haar klanten te blijven voldoen, verhoogt Starline de productiecapaciteit van haar zwembaden aanzienlijk.

Starline-fabriek in Pelt (BE)
De fabrieksrenovaties zijn in volop bezig. Naast de uitbreiding van de productieruimte worden er extra gelcoat- en vinylestercabines gecreëerd. Daarnaast wordt de opstelruimte van de zwembaden vergroot. Hierdoor kunnen meerdere zwembaden tegelijk worden geproduceerd en wordt de levertijd verkort.

Vorig jaar hebben we nieuwe grootschalige spuitinstallaties aangeschaft voor uitbreiding van werkplekken en geïnvesteerd in extra modellen en matrijzen. Door te investeren in extra productielijnen realiseert Starline een jaarlijkse toename van de productiecapaciteit van 35%.

Duurzaamheid
De huidige werkzaamheden zullen de productie ook duurzamer maken. Om dit te bereiken investeert Starline op grote schaal in energie door diverse duurzame aanpassingen te doen, zoals het plaatsen van warmtepompen en het vervangen van de luchtbehandelingskast door een moderne unit met een capaciteit van 61.000 m³ lucht per uur.

“Vorig jaar zijn er 1.220 zonnepanelen geplaatst, goed voor een vermogen van 457.000 kWh”, zegt Victor de Vries, CEO van Starline Group.

Starline is de enige Nederlands/Belgische fabrikant van vezelversterkte zwembaden die in de Benelux ook daadwerkelijk zwembaden op deze schaal produceert. Vrijwel alle concurrenten importeren zwembaden uit lagelonenlanden of andere continenten. Onze productie- en kwaliteitscontrole is beter en onze CO2 voetafdruk is lager dan die van de concurrenten.

Meer informatie:
www.starlinepool.com/nl
www.starline-group.nl