T&A lanceert AquaFloor, de bewegende bodem die van uw zwembad in een handomdraai een isolerend terras maakt

AquaFloor
T&A produceert al bijna 30 jaar automatische zwembadafdekkingen en nam onlangs het bedrijf Morgana Floor uit Vorselaar over. Het bedrijf onder leiding van Johan Moortgat heeft zo’n tien jaar ervaring in beweegbare bodems en past perfect binnen onze groep. Het product met als nieuwe naam AquaFloor, past ook perfect in ons gamma van hoogstaande afdekkingen met kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid als speerpunten.

Een unieke bodem die perfect isoleert
Bij de ontwikkeling van de AquaFloor bodem wordt bijzondere aandacht besteed aan de isolatie. In elke bodem wordt er een isolatielaag voorzien die goed is voor een U-waarde van 0,4 W/m2K en, afhankelijk van het model en de omvang van het bad, terugverdientijden tussen vier en zeven jaar garandeert. Weldra zullen onze klanten dit via een online tool trouwens ook kunnen simuleren, zodat ze perfect weten wat er jaarlijks kan worden bespaard.
Met een AquaFloor verlengt u uw zwemseizoen en minimaliseert u de energieverliezen!

Traploos verstelbaar
Natuurlijk is een beweegbare bodem niet alleen maar een afdekking. De bodem kan op elke gewenste positie geblokkeerd worden, dus zowel in de hoogste positie om extra terrasruimte te creëren als op een beperkte diepte om het zwembad bijvoorbeeld tijdelijk om te dopen tot kinderbad. Door het technisch concept, dat gebruikmaakt van de natuurlijke drijfkracht, kan dat volledig traploos en zonder gaten of andere bevestigingspunten in de wanden. Er moeten namelijk enkel in de bodem verankeringspunten worden voorzien.

Comfort & Premium model
Er zijn 2 modellen beschikbaar, de AquaFloor Comfort en AquaFloor Premium. Het grote verschil is de belastbaarheid. Het Comfort-model kan belast worden tot 50kg/m² wat voldoende is om in gesloten toestand veilig over de bodem te wandelen en te staan, maar niet geschikt is als basis voor een extra terras of om er een feestje op te organiseren.
Bij het Premium-model, dat dankzij een extra mechanisch blokkeersysteem een belastbaarheid heeft van minimaal 200 kg/m2, kan dat allemaal wel. De premiumversie is bovendien voorzien van een PLC sturing en kan vanop afstand worden gemonitord. Beide types zijn geschikt voor een veelheid aan zwembaden. De bodems kunnen probleemloos geïntegreerd worden in skimmer-, overloop- en onderloopbaden met, voorlopig, een maximale oppervlakte van 100 m2. Het gaat daarbij overigens niet alleen om bouwkundige zwembaden, maar bijvoorbeeld ook om kuipen in polypropyleen of zwembaden in roestvaststaal. Ook vrije vormen kunnen worden afgedekt. Elke bodem wordt immers volledig op maat gemaakt, mét een afwerking naar keuze en naar wens kan de bodem worden voorzien van een geïntegreerde trap.

Comfort & Veiligheid
De elektrische aandrijving op een lage veiligheidsspanning wordt bediend met simpele drukknoppen die in de buurt van het zwembad dienen te staan. Bij het sluiten gebeurt namelijk het laatste stuk in dodemansbediening en met zicht op het zwembad om het risico op inklemming te vermijden.

Plaatsing
Ook de plaatsing nemen we voor onze rekening. De zwembadbouwer doet alle voorbereidingen op basis van een gedetailleerd lastenboek. Zo moet er extra diepte worden voorzien voor het mechanisme van de bodem. Bij een comfortmodel bedraagt dit 30cm terwijl dit bij een premiummodel 70cm bedraagt. Daarenboven moet ook een wanddoorvoer worden voorzien voor stroom- en sturingskabels.

Voor de jaarlijkse technische controle en onderhoud bieden we een onderhoudscontract aan. Zo kan de zwembadeigenaar lang en zonder zorgen genieten van de AquaFloor.

Interesse?
Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen via uw contactpersoon binnen T&A of via [email protected]. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Meer info:
www.t-and-a.be