Toptechnologie in tijdloos design

BINDER presenteert de nieuwe inhang-uitvoering van zijn HydroStar turbine-zweminstallatie

Dankzij de innovatieve HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER kunnen eindelijk ook de bezitters van bestaande kleinere en middelgrote zwembaden trainen, zonder voortdurend te hoeven draaien. Op de Aquanale 2017 introduceert de onderneming nu een compacte, elegant ontworpen inhang-versie van de installatie.

HydroStar van BINDER heeft vele voordelen ten opzichte van conventionele tegenstroominstallaties: Zo wekt het systeem, anders dan pompaangedreven installaties, een krachtige, brede stroming, die gelijkmatig om de zwemmers heen stroomt. HydroStar kan bovendien heel comfortabel met de afstandsbediening en piezo drukknoppen worden bediend. Via het optionele touchdisplay met rainingsprogramma is dit eveneens mogelijk. Nog een pluspunt zijn de de geringe engergiekosten. De turbine-zweminstallatie gebruikt slechts 20 tot 50 procent van de energie die pompsystemen nodig hebben. Door het gebruik van speciale keramische lagers zijn is er minimaal onderhoud nodig.

Op de Aquanale introduceert BINDER nu zijn nieuwe inhang-uitvoering, waarmee de turbine-zweminstallatie heel gemakkelijk in bestaande zwembaden kan worden geïntegreerd. Het compacte, elegante apparaat meet slechts 520 mm x 536 mm x 395 mm (L/H/B) en is van de degelijke, lichte kunststof ASA ABS gemaakt. Door het gebruik van dit materiaal kon het gewicht van de behuizing in vergelijking met zijn voorganger met meer dan 50 procent worden verminderd. Ook de dikte van de wanden van de behuizing is duidelijk minder, zodat de tegenstroominstallatie elegant bij elk zwembad past.

Met de nieuwe inhang-installatie is het bijzonder eenvoudig om bestaande zwembaden met HydroStar uit te rusten en zo een duidelijke meerwaarde aan het zwembad te geven. Een andere mogelijkheid is de afzonderlijke Binder Inox trap met geïntegreerde HydroStar te plaatsen.

De HydroStar turbine-zweminstallatie is bij geselecteerde dealers verkrijgbaar. Meer informatie op www.hydrostar-binder.be.