Turbine-zweminstallatie HydroStar: Krachtig en winterbestendig

De HydroStar van BINDER onderscheidt zich volledig van alle andere tegenstroominstallaties die we kennen: Het systeem werkt met turbines in plaats van pompen en wekt zo een brede, krachtige stroming op. De turbine-zweminstallatie is niet alleen zuinig in energieverbruik, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk: Ze kan zonder aanpassingen overwinteren in buitenzwembaden. 

Het is niet nodig om het water te laten weglopen, noch moeten er pompen worden gedemonteerd, zoals bij andere installaties het geval kan zijn. Bij HydroStar moeten ook geen buizen of leidingen worden drooggelegd, want de installatie vereist geen droge ruimte en dus ook geen omslachtige pijpleidingen. Bij deze turbine moeten ook geen uitgebreide voorzieningen worden getroffen – ze overwintert gemakkelijk onder water en is daar beschermd tegen vorstschade. Gebruikers hebben dus geen werk met het beschermen van de turbine-zweminstallatie voor de winter. HydroStar is dus duidelijk onderhoudsvriendelijker dan klassieke pompgestuurde tegenstroomsystemen, waarbij men vaak uitgebreide voorzieningen moet treffen voor het koude jaargetijde.

BINDER biedt zijn turbine-zweminstallatie in zes verschillende vermogensklassen met volumestromen van 160 m³ tot 550 m3 per uur, voor ambitieuze zwemmers zijn ook twee speciale maten met debieten van 600 m3 en 1200 m3 leverbaar. HydroStar wordt comfortabel bediend met de aanraakschakelaar of afstandsbediening. Geheel nieuw is een app waarmee de turbine-zweminstallatie gemakkelijk in te schakelen is via het eigen wifi-netwerk. Daarmee kan men ook trainingsprogramma’s instellen en de stromingssterkte exact afstemmen op het eigen prestatieniveau.

HydroStar vergt het hele jaar door uiterst weinig onderhoud. De installatie werkt bovendien zeer energie-efficiënt en verbruikt daarom slechts 20 tot 50 procent van de energie die systemen met pompaandrijving vereisen.

 

www.hydrostar-binder.de/be/