Waarom zwembadbouwers voor T&A moeten kiezen als partner

Sinds 1995 is T&A actief in de zwembadsector. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot dé specialist in zwembadafdekkingen. Met recente overnames van Covrex (BE), Walter Pool (FR), AquaCover (BE), en AquaMove (voorheen Morgana), biedt T&A Group nu een volledig gamma aan oplossingen voor het afdekken van zwembaden. Van lamellenafdekkingen (AquaTop), beweegbare bodems (AquaMove), veiligheidsafdekkingen (AquaGuard), vierseizoensstaven afdekkingen (WaluCover) tot beweegbare terrassen (WaluDeck). Maar waarom zouden zwembadbouwers voor T&A als partner kiezen? Het antwoord ligt in de kernwaarden van T&A Group.

Betrouwbaarheid
T&A investeert al bijna dertig jaar in automatisatie en digitalisatie met als doel altijd kwalitatieve producten op tijd te leveren. Door deze constante investeringen kan T&A, zelfs in drukkere periodes, de beloofde leverdatums respecteren, wat essentieel is voor zwembadbouwers om hun eigen beloften aan klanten na te komen. Daarnaast besteedt de inkoopafdeling van T&A veel aandacht aan betrouwbare toelevering van producten en grondstoffen. Voor elk kritisch product heeft T&A minstens twee leveranciers. Hierdoor kon T&A zelfs tijdens de covid-verkooppiek bijna alle producten blijven leveren, wat in de markt een grote uitzondering was.

Kwaliteit
T&A heeft voortdurend geïnvesteerd in kwaliteitscontrole in zijn uiterst geautomatiseerde productiesite in Geel. Zo wordt elke geproduceerde lamel onderworpen aan een in-lijn kwaliteitstest (druktest op elke lamelkamer, in-lijn camerabewaking, enz.). Zaagfouten of menselijke fouten worden tot een minimum beperkt door een streng geautomatiseerd dataproces, van orderintake tot en met verpakking. Bovendien worden zowel bij de aankomst van grondstoffen als tijdens de productie steekproeven gedaan die gecontroleerd worden in het T&A Quality Lab (toleranties, kleur, uitduwtest op de doppen om de laskwaliteit te meten, enz.). Dit wordt gelogd om constant verbeteringen door te voeren, zowel in de eigen productie als bij leveranciers.

Lasrobot  en lasersnijder in het inox atelier in Aarschot
Automatische lamellen-machine met in-lijn kwaliteitscontrole.

Innovatie
T&A blijft marktleider door voortdurende innovatie. Het bedrijf introduceert de T&A Quadro lamel, de meest innovatieve en efficiënte rolluiklamel op de markt. Deze onderscheidt zich door zijn energiebesparende solareffect en zijn anti-alg en anti-condens lagen. In tegenstelling tot andere anti-condens lamellen, die hun solareffect verliezen, behoudt de Quadro Black lamel zijn hoge solareffect zonder zichtbare condensatie. Deze eigenschap wordt bereikt door de gepatenteerde SIF-technologie (“Selective Infrared Filter” technologie).

Service
Service wordt vaak geassocieerd met “dienst na verkoop”, en hierin staat T&A uitzonderlijk sterk met een grote en technisch geavanceerde dienst-na-verkoop. Maar al te vaak wordt de service vóór verkoop vergeten! T&A is ervan overtuigd dat correcte technische en commerciële opleiding van klanten de sleutel is tot tevreden eindklanten en minder problemen en overlast voor de dienst na verkoop. Al jaren besteedt T&A aandacht aan het opleiden van klanten, en in 2023 ging het bedrijf nog een stap verder door de oprichting van de T&A Training Academy en de aanstelling van een voltijdse verantwoordelijke. Chris Vansteenbeeck (Training & Technical Coordinator) heeft vorige winter niet minder dan 70 volledige dagen opleidingen verzorgd (in 4 talen: NL, FR, DE, ENG) en er worden steeds tussen de 400 en 500 deelnemers verwacht. In een speciaal daarvoor ingericht lokaal met veel didactisch materiaal kunnen zowel technici als verkopers en bedrijfsleiders deelnemen aan specifieke opleidingen rond verschillende thema’s. De opleidingen variëren van theorie tot praktijk. In de opleiding “Stuurkasten Geavanceerd” leren technici bijvoorbeeld foutopsporing via praktische oefeningen. Chris: “Door ons zeer specifieke opleidingsprogramma, zijn we erin geslaagd om de juiste mensen te bereiken en kunnen we met kleinere groepjes dieper op de materie in te gaan.”

T&A Training Academy: opleiding rond stuurkasten

Meer info:
www.t-and-a.be