BINDER: Net als zwemmen in open water – alleen nóg beter

Natuurlijke zwemvijvers vormen een perfecte combinatie. Ze zijn een oase van rust en tegelijk een trainingsoord. Een met turbines aangedreven tegenstroominstallatie van BINDER maakt je zwemervaring perfect: je voelt je alsof je door een rivier glijdt.

Steeds meer huisbezitters kiezen voor een natuurlijke zwemvijver. Die zijn bijzonder milieuvriendelijk omdat ze met behulp van biologische filters en dus zonder chloor gereinigd worden. Een ideale aanvulling voor deze soort zwemvijvers is een tegenstroominstallatie – maar dan niet zomaar een installatie, maar wel een systeem van BINDER, dat met turbines aangedreven wordt. Deze installaties wekken een brede en krachtige stroming op die lijkt op die van een natuurlijke rivier. De met turbines aangedreven zweminstallaties van BINDER zijn bovendien geluid- en vibratiearm, voor een natuurlijk zwemgevoel.

Bovendien zijn deze tegenstroominstallaties bijzonder energie-efficiënt. Ze verbruiken immers 50 tot 80 procent minder elektriciteit dan andere te koop aangeboden systemen. Bij zwemvijvers is ook het overwinteren erg eenvoudig: anders als de gebruikelijke systemen moeten deze tegenstroominstallaties niet gedemonteerd worden vóór de eerste vorst. Zo wordt ook schade aan de plantenbiotoop vermeden.

Gespecialiseerde handelaars spelen de installatie van een tegenstroominstallatie met 1 – 2 arbeiders in circa 3 uur tijd klaar. Er zijn twee verschillende uitvoeringen voor nieuwbouw en voor bestaande zwembaden: HydroStar werd speciaal ontwikkeld voor nieuw te bouwen zwembaden, terwijl EasyStar optimaal is om later nog ingebouwd te worden. De twee varianten leveren dezelfde prestaties en hebben dezelfde functies. Ze kunnen geleverd worden met een volumestroom van 160 tot 1200 m³ per uur.

De installaties worden eenvoudig aangestuurd met afstandsbediening, via Piezo-toetsen of via de trainings-app. Je kunt er ook individuele trainingsprogramma’s mee samenstellen. Overigens: wie wil kan de turbinetechnologie ook gratis zelf komen testen. Meld je voor een zwembeurt aan op https://www.binder24.com/nl/proefzwemmen/.