BWT: Multispecialist en topfabrikant

BWT staat voor Best Water Technologies en ze doen daarmee de waarheid geen oneer aan. BWT heeft namelijk als missie om elke dag talloze consumenten van het zuiverste water te voorzien, zowel in industrie, huishoudelijk gebruik als zwembaden. Om die missie tot een goed einde te brengen beschikken ze over een enorm productgamma, een eigen fabricatie en een leger medewerkers met de nodige ervaring en knowhow. Daar is Donny Dauven, accountmanager bij BWT Pool Products Benelux, er eentje van.

PRODUCTIE IN HUIS

BWT is een wereldspeler met een bijzonder uitgebreid aanbod aan producten en diensten: filtersystemen, waterontharding, reiniging, bescherming tegen kalkafzetting, ontzilting van zeewater … BWT was reeds in tal van sectoren actief en de laatste in dat rijtje is de zwembadsector. BWT Pool Products Benelux heeft haar hoofdzetel nabij Luik en beschikt over 3 fabrieken in Frankrijk, 1 distributiecentrum en 16 verkoopfilialen. “Toen BWT enkele jaren geleden Procopi overnam, ging er een nieuwe wereld open. Zo hadden we plots toegang tot meer productie, meer afzetkanalen en vooral nog meer productielijnen waardoor we klanten van nog betere producten kunnen voorzien”, aldus Donny.

KLANT IS KONING

  • BWT Pool Products is een multispecialist omwille van hun ruime assortiment. Klanten vinden steeds wat ze zoeken, van leidingwerk en waterbehandeling tot verschillende technieken voor het hoge en lage segment.
  • Een eigen fabricatie (van inbouwdelen, afdekkingen, liners, robots …) maakt dat er snel en flexibel op de bal kan gespeeld worden.
  • BWT beschikt over veel tools voor zwembadbouwers. “Zo kunnen klanten zelfs hun eigen maatwerk tekenen in onze fabriekstool”, vertelt Donny.
  • Op de b2b-webshop kunnen klanten inloggen en de prijzen bekijken, bestellingen opvolgen en zien in welke productiefase bijvoorbeeld hun lamellendekken zijn.
  • BWT is vooral een ervaren team dat dicht bij zijn klanten staat. “Wij helpen bij de samenstelling van een zwembad en geven advies op de werf. Wij willen een partner zijn voor de zwembadbouwer”, aldus Donny.

DRIE FABRIEKEN IN FRANKRIJK

“Bij BWT Pool Products Benelux bepalen we zelf ons productassortiment en doen dit door het beste uit alle werelden te halen. Zo beschikken we over materialen van Procopi waar we dan producten van BWT aan toevoegen om tot een topresultaat te komen”, vertelt Donny. De productie gebeurt grotendeels in 3 fabrieken in Frankrijk. Er is een fabriek waar kunstofinjectie en kunststofextrusie gebeurt. Onder injectie vallen bijvoorbeeld BWT’s bekende inbouwdelen in verschillende kleuren. Onder extrusie vallen dan weer de lamellen die van a tot z in Frankrijk gefabriceerd worden. Er is ook een fabriek voor maatwerk van soepele materialen zoals liners, winterzeilen, zomerzeilen en dergelijke. Tenslotte is er een fabriek voor de vervaardiging van schakelkasten, warmtewisselaars, warmtepompen en polyester zandfilters.

PLANET BLUE

Het motto van BWT is ‘For You and Planet Blue’. Het mag duidelijk zijn dat aandacht voor de planeet en een verantwoord gebruik van kostbaar water hen nauw aan het hart ligt. Zo wordt er goed nagedacht over welke verpakkingen er gebruikt worden. “Een goed voorbeeld daarvan zijn de rolluiken die voorheen in grote houten kisten zaten, en waarvoor nu ‘bio-responsable’ materialen of karton gebruikt wordt. Een ander voorbeeld is BeBrane om een zwembad dicht te maken, dat gemaakt is van biologisch verantwoord pvc. Tenslotte zetten we ook in op energiezuinige technologie zoals warmtepompen en intelligente sturingen die minder energie verbruiken en beter zijn voor het milieu. Zo dragen wij bij BWT ook graag ons steentje bij aan onze dierbare planeet”, besluit Donny trots.

Meer info:
Rue de Vise, 328
4020 Jupille, België
+ 32 4 264 96 00
[email protected]
[email protected]