COVID-19 de crisis evolueert…

Net zoals overal, bleef ook onze sector niet gespaard voor de gevolgen van de COVID-19 pandemie. Veel producenten en verdelers hebben hun activiteit tijdelijk moeten beëindigen. Maar als een lichtpuntje aan de horizon zijn er ondertussen weer enkele bedrijven die geleidelijk aan hun activiteiten hervatten. Fabrikanten en distributeurs hebben zich in de afgelopen weken kunnen aanpassen aan de maatregelen en gaan beetje bij beetje weer open. De situatie evolueert van dag tot dag, en wij bij ZwembadenPro houden je op de hoogte van het laatste nieuws van de bedrijven in onze sector.

Tijdens deze moeilijke periode houdt SCP Benelux zich strikt aan de opgelegde maatregelen. Dit wil zeggen dat klanten voorlopig niet naar het agentschap kunnen komen. Bijgevolg is het ook niet mogelijk om bestellingen zelf op te halen. Alle bestellingen worden door SCP Benelux verzonden naar het juiste adres. SCP Benelux blijft wel telefonisch bereikbaar via +32 23 86 03 40 of via het contactformulier op www.scpeurope.nl/nl/contact. Bestellingen kunnen daarnaast ook per fax of per e-mail worden doorgegeven. Van april tot juni gelden de volgende openingsuren: maandag t.e.m. donderdag van 08u30 tot 17u30, vrijdag van 8u30 tot 16u30.

 

In overeenstemming met de huidige maatregelen zijn de werkzaamheden in de agentschappen van Fluidra beperkt. Het agentschap in Courcelles is sinds 6 april weer geopend en werkt met een ‘DRIVE’-principe. Klanten kunnen vooraf per e-mail of telefonisch een bestelling plaatsen. Deze bestelling kan na bevestiging op de parking worden afgehaald. Dit kan in de voormiddag van 8u30 tot 12u00 en in de namiddag van 13u00 tot 16u00. Bestellen kan via je huidige vertegenwoordiger, via [email protected] of op het nummer 0800 11 352.

 

Bij T&A doen ze er alles aan om tijdens de huidige omstandigheden iedere afdekking te produceren zonder in te boeten aan kwaliteit. De levertermijnen zijn ongeveer dezelfde gebleven als voor de coronacrisis. De burelen zijn geopend maar volgen de strikte maatregelen op. Dit wil zeggen dat alle bezoeken met commerciële doeleinden voorlopig zijn opgeschort. De showroom is dicht en het ophalen van bestellingen wordt tot een minimum beperkt. Leveringen gaan wel nog door, het verkoopteam en onze technische afdeling blijven telefonisch en per e-mail bereikbaar. Contacteer hen via + 32 14 23 74 95 of via [email protected].

 

Bij Alpha Industries gaan de activiteiten in het mate van het mogelijke door. Het bureaupersoneel werkt van thuis uit en is het beste per e-mail te bereiken. Het magazijn is open maar de showroom is dicht. Contacteer hen via + 32 11 30 13 80 of via [email protected].

 

Bij Hayward worden de activiteiten in de Spaanse productiecentra hervat na twee weken opgelegde sluiting door de Spaanse regering. Het distributiecentrum in Lyon is daarentegen wel opengebleven om de bestellingen van klanten op te volgen en te verzenden. Bovendien zijn alle commerciële-, marketing- en aftersalesdiensten sinds het begin van de lockdown actief gebleven. Deze diensten zetten het werk verder van thuis uit en zijn dus telefonisch of per e-mail bereikbaar voor vragen en bestellingen. Contacteer ons via www.hayward.fr/contact.

 

Bij SIBO Fluidra kunnen klanten tijdens deze periode rekenen op een normaal dienstverloop. In de praktijk betekent dit dat SIBO Fluidra volgens de normale openingsuren per e-mail of telefonisch bereikbaar is. Ook de ophaalbalie blijft open. Om 1,5 meter afstand te bewaren, tekent SIBO Fluidra de opgehaalde bestellingen voor de klant af. Moest je bestelling toch vertraging oplopen, dan word je gecontacteerd door het relatiebeheer. Daarnaast is ook de buitendienst actief, zij werken momenteel van thuis uit. Alleen in dringende gevallen en in overleg met de klant en SIBO Fluidra mogen zij klanten en/of projecten bezoeken. Alle catalogi zijn beschikbaar op www.sibo.nl/catalogus en ook op de onlangs vernieuwde webshop webshop.sibo.nl vind je meer productinformatie. Bij vragen kan je contact opnemen via +31 413 293 918 of via [email protected].

 

Ook Pollet Pool Group neemt maatregelen in het belang van de gezondheid van medewerkers en klanten. De ophaalbalie is sinds 17/03 gesloten, maar de locatie in Waregem is open met een minimale personeelsbezetting. Door de rest van het personeel wordt er zo veel mogelijk van thuis uit gewerkt. Tijdens de kantooruren zijn de medewerkers telefonisch bereikbaar, leveringen gaan door zoals ingepland en ook de binnendienst blijft bemand. Via de webshop kan je 24h/24, 7d/7 en zonder enig risico bestellen. Momenteel zijn er geen leveringsproblemen met de voorraad gemeld. Heb je vragen over een levering? Neem dan gerust contact op met onze Customer Service of je Area Sales Manager. Verder werden alle opleidingen geschrapt en ook fysieke bezoeken gaan niet door. Wel is er de mogelijkheid om afspraken met de Area Sales Managers digitaal te laten doorgaan. Denk daarbij aan Skype, Facetime, What’s App, telefonisch …
Contacteer gerust je Area Sales Manager voor meer informatie. Heb je vragen?
Neem dan contact op via +32 56 78 20 57 of via [email protected].

 

Na een sluiting van drie weken is de fabriek van Aura weer volop aan het produceren. Het doel is om de opgelopen achterstand in de komende weken in te halen. De nieuwe showroom in Oud Turnhout is op afspraak te bezoeken. Aura blijft momenteel bereikbaar via +43 4228 38700 45 of per e-mail op [email protected].

 

Alukov en Axess blijven hun activiteiten verderzetten maar zijn gelimiteerd op het vlak van leveringen. Alle producten worden op maat gemaakt in fabrieken in Tsjechië, Slovakije en geïnstalleerd door opgeleide teams die nu niet tot bij de eindklant geraken door de gesloten grenzen. Contacteer hen via [email protected].

 

Al sinds eind februari werden er bij FITT enkele strikte maatregelen genomen om de veiligheid van de werknemers te garanderen. Alle zakenreizen werden geannuleerd, telewerken werd de norm en alle regels rond social distanding werden toegepast op de verschillende bedrijfslocaties. Jammer genoeg werd de situatie in Italië zeer kritiek. FITT besloot daarom om de volledige Italiaanse productie stop te zetten. Ook de andere Europese fabrieken in Frankrijk, Spanje en Polen werden gesloten. Ondertussen is de situatie gestabiliseerd en kan FITT opnieuw zijn partners en klanten ondersteunen. Na een sluiting van 3 weken zijn de logistieke centra weer open. Sinds 14 april hebben alle Europese fabrieken hun activiteiten hervat, weliswaar met een gedeeltelijke capaciteit. Neem contact op met FITT via [email protected].

 

Is jouw bedrijf ook werkzaam tijdens de crisis? Laat het ons weten!
Het team van ZwembadenPro werkt van thuis uit tijdens de crisis en blijft volledig ter je beschikking. Hou je aan de maatregels, bescherm jezelf en zorg voor anderen.

Stay safe,

Het ZwembadenPro-team