Excellent! CHALEUR-Lounge wint de Red Dot voor hoge designkwaliteit

De jury heeft beslist: na meerdere dagen evalueren van duizenden producten uit de hele wereld, ontving de infraroodcabine CHALEUR-Lounge de ‘Red Dot’ onderscheiding. Met de revolutionaire CHALEUR-Lounge is Alpha Industries erin geslaagd een echte innovatie met een uitstekende vormgeving te combineren. Dat heeft het Red Dot Award vakgremium Product Design 2017 erkend en met het internationaal begeerde kwaliteitsmerk gewaardeerd.

Chaleur Lounge by Alpha Industries

De grote uitdaging voor de ontwerpers bestond erin om een omvangrijke wellness- en ontspanningsbeleving op compacte oppervlakte te creëren. In tegenstelling tot traditionele infraroodcabines, waarin de gewoonlijke zitpositie het zitvlak en de rug niet ontlast, biedt de CHALEUR-Lounge een ligpositie, waarin men nagenoeg ‘zwevend’ een volledige ontlasting en ontspanning geniet. Dit is mogelijk door een gepatenteerde en geniale bijzonderheid: in het ligvlak is een full-spectrum straler geïntegreerd, die met zijn ergonomische S-curve vorm de anatomie van het menselijk lichaam volgt. Deze verwarmt zo het volledige ruggedeelte en heeft door de van boven tot onder gelijkblijvende afstand tot de huid een weldoende werking op de gehele wervelkolom.

De volgende stap in de productontwikkeling was de aparte stralers inzake intensiteit en vermogen telkens individueel te kunnen regelen. Met de volledig nieuw ontwikkelde Alpha Adaptive Smart Control (AASC) is eerstmaals een traploze instelling van het vermogen van 0 tot 100% apart voor elke straler mogelijk. Ook de bediening van extra parameters zoals bv. verlichting, muziek, kleurlichttherapie, temperatuur en zelfs een koppeling met een hartfrequentie-meter zijn met de AASC realiseerbaar; vanzelfsprekend ook met een App via Smartphone/iPhone.

Ook de binnen- en buitenafwerking overtuigde met haar hoogwaardige, veelzijdige en slimme details de Red Dot jury: binnen werden formaldehyde fineerplaten in ‘gescheurde oude eik’ gebruikt, buiten werd met structuur-MDF (chocokleuren) veredeld. De ergonomisch gevormde cederhouten bank heeft polsteringen rondom de stralers, er zijn leeslampen, grepen om gemakkelijk te kunnen opstaan en ook een luchtionisator. Een gevoel van openheid bezorgt de ruime glasfront uit 8mm gehard klaarglas. Conclusie: een perfecte combinatie van modernste techniek, edel verwerkte materialen met een geniale en nuttige innovatie alsook creatief design zorgde voor de bijzondere waardering.

De betekenis van de international ‘Red Dot Award: Product Design’ concours is reeds lang gevestigd. Ook voor 2017 had deze prijsuitreiking producenten en ontwerpers wereldwijd aangetrokken om hun producten in te dienen. De ongeveer 40-koppige jury uit onafhankelijke ontwerpers, design-professoren en vakjournalisten testte, besprak en beoordeelde elk product apart en rijkte daarbij oa de ‘Red Dot’ voor hoge designkwaliteit uit. De wedstrijd had dit jaar meer als 5.500 indieningen uit 54 naties.