HydroStar turbine-zweminstallatie met nieuwe vermogensklasse

De HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER wekt een brede, krachtige stroming op als in natuurlijke wateren. Nu heeft de onderneming zijn systeem met een nieuw turbineformaat uitgebreid: De BGA 215 beweegt tot 215 m3 Water per uur en sluit daardoor het gat tussen de bestaande typen BGA 160 en BGA 275.

BINDER HydroStar Turbine

De nieuwe turbine werd voor zwemmers ontwikkelt, waarvoor de stroming van de BGA 160 te zwak is, maar de daarop volgende modellen te sterk waren. In tegenstelling tot de reeds bestaande uitvoeringen BGA 160 en BGA 320 is de nieuwe constructie van de kunststof polyoxymethyleen vervaardigd en daardoor nog beter bestand tegen externe invloeden. De BGA 215 is ook verkrijgbaar als dubbele turbine met een doorvoer van max. 430 m3 water per uur – daardoor kan de capaciteit van HydroStar van 160 naar 215 resp. 275 m3/h worden verhoogd.

HydroStar kan heel eenvoudig zowel in nieuwe zwembaden als in bestaande zwembaden worden geïnstalleerd. Precies zo gemakkelijk als de inbouw is ook de bediening van de turbine-zweminstallatie: de gebruiker regelt de stromingssterkte met de aanraakschakelaar of optioneel aanraakscherm vanaf de rand van het bad of tijdens het zwemmen met de afstandbediening. In tegenstelling tot de traditionele tegenstroominstallaties gaat de stroming ook in de hoogste stand gelijkmatig rond het lichaam, en niet alleen op bepaalde plekken. Daardoor is continue training mogelijk.

HydroStar voldoet aan de meest actuele Europese DIN-norm voor privé gebruikte zwembaden (DIN EN 16582-1:2015-11). De turbine-zweminstallatie heeft een duidelijk lager energieverbruik dan pompaangedreven systemen en is bovendien onderhoudsvrij, omdat de keramische glijlagers van de borstelloze motor door het water gesmeerd worden.