Ocea: Afdekkingen van A tot Z

Ocea International is een toonaangevend productiebedrijf dat afdekkingen naar nieuwe hoogtes tilt. Met meer dan 25 jaar ervaring op de teller in het ontwerpen en produceren van afdekkingen, een sterke aanwezigheid binnen en buiten de landsgrenzen en last but not least eigen productiefaciliteiten waar elke denkbare afdekking van de band rolt, weet Ocea International waarover ze spreken. En de ambities reiken nog verder! Stefaan Spitaels, salesmanager bij Ocea International, geeft tekst en uitleg.

EIGEN PRODUCTIE

“Wij bieden een oplossing voor ieder type zwembad. Of je nu een eenvoudige afdekking zoekt of een afdekking voor een complexere configuratie, wij kunnen steeds een gepaste oplossing bieden”, vertelt Stefaan trots. Van de extrusie van de lamellen tot de fabricage van de structuren in rvs en de assemblage van de aandrijfsystemen, alle onderdelen van hun afdekkingen worden intern gemaakt in hun eigen productiefaciliteiten. “Hierdoor bieden we flexibiliteit, een korte levertermijn én staan we garant voor een uitzonderlijke kwaliteit”, aldus Stefaan.

TROEVEN À VOLONTÉ

  • Ocea International heeft als enige in zijn soort een eigen extrusie met 5 productielijnen. “Alle producten, van lamellen en aandrijfsystemen tot de inox constructies, worden intern ontworpen en geproduceerd. Hierdoor hebben wij controle over het volledige productieproces en kunnen we onze klanten korte levertermijnen en een breder gamma aanbieden”, aldus Stefaan
  • Een eigen R&D-afdeling zorgt continu voor ontwikkeling en verbetering. Van idee tot ontwerp en van prototype tot afgewerkt product. “Wij hebben ook de mogelijkheid om complexere one-shot projecten te ontwikkelen voor onze klanten, denk maar aan heavy-duty rvs-structuren.”
  • Ocea International heeft het meest uitgebreide gamma aan pvc- en polycarbonaat- lamellen op de markt, mede dankzij die eigen extrusie en productontwikkeling. “Dit maakt dat we afdekkingen ‘à la carte’ kunnen extruderen met bijvoorbeeld een specifieke kleur op vraag van de klant.”
  • Ocea beschikt ook over eigen testfaciliteiten voor het uitvoeren van slijtage- en verouderingstesten, slagtesten alsook het simuleren van weersomstandigheden. “Dit doen we om na te gaan hoe onze systemen zich doorheen de jaren zullen gedragen in het zwembad”, vertelt Stefaan.
  • Klanten kunnen rekenen op een meertalige klantendienst die training en ondersteuning biedt. Zo worden installateurs en zwembadbouwers opgeleid, ofwel op de werf ofwel intern. Het is ook perfect mogelijk dat Ocea International ter plaatse komt om de installatie te voltooien.

DONKERE LAMELLEN

Sedert vorig jaar vind je in het gamma van Ocea ook een zwart getinte lamel. Dit exemplaar bestaat uit het anti-algprofiel Eclipse en is uitermate geschikt voor klanten die een antraciet kleur wensen. Op die manier gaat de afdekking naadloos op in het design van het zwembad. De toplaag is een antracietkleurige transparante en condensmaskerende laag, voorzien van een beschermende uv-filter. De onderlaag en de scharnierlaag zijn dan weer volledig zwart ingekleurd. Dit alles resulteert in een tijdloze solarlamel die een pak voordelen biedt. Zo zijn ze bestand tegen uv-straling wat de levensduur verlengt en zijn ze voorzien van een speciaal scharnier waardoor algenvorming tot een minimum wordt beperkt. Bijkomend zijn ze eenvoudig te reinigen en compatibel met de meeste lamellen op de markt. Bovendien genieten klanten van maar liefst 5 jaar garantie.

AMBITIE EN TOEKOMST

Ocea International trekt ook de duurzame kaart. Zo hebben ze een fors aantal zonnepanelen geplaatst waardoor ze 30% van hun energieverbruik recupereren. Daarnaast worden lamellen wiens tijd erop zit, gerecycleerd tot basismateriaal dat voor andere doeleinden wordt gebruikt. “Wij blijven inzetten op innovatie en bekijken steeds waar we onze producten nog kunnen verbeteren. Wij investeren ook in nieuwe tools en productieprocessen om het best mogelijke product te kunnen aanbieden, met de beste service op de markt. Dat is onze ambitie’”, besluit Stefaan fier.

Meer info:
Rue des Andains 4
1360 Perwez, België
[email protected]
www.ocea.be