Ontdek de blueplus COVERS van bluedrops

Het zijn de details die het verschil maken. Bij het ontwikkelen van de perfecte zwembadlamel zijn levensduur, functionaliteit en prijs van belang. De vormgeving en gebruikte materialen van de blueplus COVERS van bluedrops zijn uniek en maken van een kunststof profiel een duurzame zwembadafdekking

Uv-resistent door TRI-extrusie
Door middel van TRI-extrusie wordt een extra beschermingslaag op de lamellen aangebracht. Deze laag, in combinatie met ingebouwde uv-absorbers, voorkomt dat het polycarbonaat zijn mechanische eigenschappen, zoals hoge slagvastheid, verliest. Dit helpt veroudering tegen te gaan en is essentieel voor de hagel- en krasbestendigheid. Zowel de polycarbonaatlamellen in Comfort als Premium zijn vervaardigd met TRI-extrusie.

Hagelresistent
In verschillende landen veroorzaken zomerse hagelstormen schade aan auto’s, daken en zwembadafdekkingen. In landen zoals Zwitserland is een certificering vereist om dekking via de verzekering te krijgen voor schade aan de afdekking. De polycarbonaatlamellen van blueplus COVERS zijn getest en gecertificeerd door een officieel testinstituut in Zwitserland, waarbij ze uitstekende resultaten hebben behaald. Dit betekent dat de lamellen geen functionele schade oplopen bij hagelstenen vanaf 30 mm diameter en een valssnelheid van 110 km per uur. De specifieke resultaten worden per profiel vermeld.

Einddoppen
De lamellenafdekkingen van blueplus COVERS zijn waterdicht afgesloten met een siliconen einddop, wat zorgt voor een veilige, flexibele en betrouwbare afdichting. De polycarbonaat einddoppen zijn specifiek ontworpen om sneller te drogen, wat resulteert in een kortere levertijd. Bovendien hebben ze een opening in de haak om de watercirculatie te bevorderen en de vorming van algen te verminderen.

Haakverbinding
De dubbele haakverbinding van de lamellen zorgt voor een stabiele en veilige sluiting van de afdekking, en zorgt tevens voor een stevige verbinding tussen de lamellen. De afdekking kan in beide richtingen worden opgerold.

Pvc of polycarbonaat?

PVC – In wit, grijs of solar-blauw, pvc-lamellen worden al sinds de jaren 80 gebruikt voor zowel privé- als openbare zwembaden. Een pvc-lamel is een standaardlamel met een instapprijs, vooral wanneer isolatie het belangrijkste doel is. Daarom is dit het standaardprofiel dat geschikt is voor zowel binnen- als buitenzwembaden. Andere kleuren zijn beschikbaar op aanvraag.

POLYCARBONAAT – Polycarbonaatlamellen met TRI-extrusie bieden een hoge slagvastheid, hardheid en uv-bestendigheid. Dankzij de TRI-extrusie toplaag zijn ze bestand tegen zowel extreme hitte als koude. Deze lamellen zijn ideaal voor gebruik in buitenzwembaden. De polycarbonaatlamellen van blueplus COVERS zijn verkrijgbaar in twee profielen: standaard of anti-alg, en in verschillende solar- en transparante kleuren. Wil je meer weten over de blueplus COVERS? Download de productfiche of stuur een mailtje naar [email protected].

Meer info:
[email protected]
www.bluedrops.eu