Strategische divisie opsplitsing binnen Starline Group BV

VALKENSWAARD – Starline Group BV, oudste en enige Nederlandse producent van zwembaden, spa’s en afdekkingen, kwam afgelopen 3 april naar buiten met een divisie opsplitsing binnen de Starline Group. Achter deze divisie opsplitsing schuilt een heldere strategie. Afgelopen jaar traden zij al naar buiten met een compleet vernieuwde, moderne en passende huisstijl met het oog op de toekomst. Starline Group BV, met hoofdkantoor in Valkenswaard, deed tijdens de crisisjaren forse investeringen en zet zich nu met een hernieuwde positionering nadrukkelijk op de kaart. Een duidelijk signaal naar de mondiale zwembad en wellness branche.

Forse investeringen Starline Group BV

Starline Group BV heeft in de afgelopen zes jaar op diverse vlakken fors geïnvesteerd. Waar veel bedrijven kopje onder gingen door de crisis, deed Starline Group BV er een schepje bovenop. Zo werd er voor de productie van composiet zwembaden in 2010 in Overpelt (België) de grootste productiefaciliteit van Europa geopend. In 2011 werd ook de productie van de afdekkingen er naartoe verhuist. In totaal gaat het om een productiefaciliteit van 65.000m2. Begin 2014 werd in Valkenswaard het Zwembad-infocentrum met een oppervlakte van zo’n 4000m2 rigoureus gerenoveerd en getransformeerd tot een eigentijds centrum voor inspiratie en advies op het vlak van zwembaden en spa’s. Halverwege dat jaar versterkte Starline Group BV haar internationale positie op gebied van zwembadafdekkingen door de overname van Ocea België en Ocea UK. In 2014 werden er tevens twee nieuwe zwembadlijnen (Nova en Nexxt Line) geïntroduceerd. In 2015, werd gestart met de productie van een eigen Starline spa range.

Starline heeft naast bovengenoemde groeistrategieën een strategie van diversificatie ingezet en produceert inmiddels ook sinds 2012 vele andere polyester producten zoals bouwkundige gevels, damwanden, sanitaire cabines en specifieke producten voor verschillende branches.

Duidelijk is dat Starline Group BV de crisis aangreep om strategisch sterker te worden en de concurrentie achter zich te laten. Op 3 april treedt Starline Group BV definitief en officieel naar buiten met de opgesplitste divisies binnen de Starline Group. Hierbij wordt de volledige focus per productgroep nog beter gewaarborgd. Verder heeft elk divisie een nieuw fris logo. De divisies van de Starline Group zijn:

STARLINE_SCHEMA

Starline Pool

Starline Pool is een van de grootste divisies binnen Starline Group B.V. De divisie Pool telt zes verschillende lijnen monoblock zwembaden die verkocht worden via een exclusief dealernetwerk van 20 dealers in de Benelux. De zwembaden worden ontworpen en geproduceerd in de productiehal in Overpelt. De zwembaden kunnen binnen één week geïnstalleerd worden in een huis of tuin.

Starline Spa

De divisie Spa telt 10 verschillende lijnen. Ook deze spa’s worden geproduceerd in de productiehal te Overpelt en verkocht via een exclusief netwerk aan dealers. Niet alleen worden de spa’s hier geproduceerd; ook het ontwerp en de distributie gebeurt vanuit Overpelt. Met de splitsing van divisies heeft de divisie Spa ook een eigen website gekregen.

Starline Composites

Starline Composites is niet alleen actief in de zwembadmarkt, maar ook in diverse andere segmenten als het gaat om composieten. Denk hierbij aan opslagsystemen, bouw en sanitair. In de bouw bijvoorbeeld wordt het veel gebruikt om unieke en bijzondere elementen toe te voegen. Composiet is een erg sterk materiaal wat een laag gewicht heeft, duurzaam en goed bewerkbaar is.

Roldeck®

Roldeck® is de eigen merknaam van de lamellenafdekkingen die gemaakt worden in de productiehal in Overpelt. Deze lamellenafdekkingen zijn esthetisch en zijn een erg gebruiksvriendelijk product. Het kan bijvoorbeeld door middel van een besturingssysteem op afstand bestuurd worden. Een belangrijke functie van het Roldeck is dan ook het verminderen van onderhoud aan het zwembad. De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder solar. Met deze lamel wordt het water opgewarmd. Zo wordt dus veel energie bespaard. Een Roldeck® past daarnaast op ieder zwembad, welke vorm dan ook.

Poolquip

Poolquip is de zwembad groothandel voor de professionele installateur en de vakhandel in de Benelux. Een uitgebreid productengamma, technische ondersteuning, service en after-sales maken Poolquip tot een succes. Voorheen verkocht Poolquip ook Starline producten. Met de opsplitsing is het gedeelte Starline ook daadwerkelijk naar Starline gegaan. Dit om de focus te garanderen.
De splitsing van divisies betekent voor Poolquip ook een nieuwe uitstraling. Een nieuw logo en een nieuwe slogan; “your pool, our equipment”. Deze slogan dekt de lading van Poolquip; uw zwembad en wij hebben alle middelen.

Strategie heeft gezorgd voor een gestage omzetstijging

Algemeen Directeur Victor de Vries: “Starline is in Europa een bekend en gevestigd merk in deze branche. Wij laten nu met ons nieuw ingeslagen weg zien dat we een duidelijke toekomstgerichte visie hebben en dat we de klant veel nieuws te bieden hebben. In de komende 5 jaar wordt deze strategie voortgezet. Starline Group BV is sinds 1995 marktleider in de zwembadbranche in de Benelux en is ook internationaal actief, voornamelijk in Engeland, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië. De plannen zijn om ons marktleiderschap internationaal verder uit te breiden.”