PROMINENT STELT MET ZIJN DOSEERPOMP GAMMA/ X NIEUWE NORMEN

ProMinent, de fabrikant uit Heidelberg, ontwikkelde een nieuwe doseerpomp voor de dosering van 1 ml tot 45 l/u aan een tegendruk van 25 tot 2 bar. De opvolger van de elektromagnetische membraandoseerpomp gamma/L krijgt een moderne look, nieuwe elektronica en talrijke nieuwe functies. Het bijzondere is een precieze, onderhoudsvrije magneetaandrijving, een anticiperende regeltechniek en een intuïtief bedieningsconcept. In tegenstelling tot de traditionele technologieën heeft de gamma/ X geen storingsgevoelige onderdelen. De pomp is voorzien van een  drukherkenning en een detectie van hydraulische storingen. De gamma/ X verzekert de gebruiker op elk moment een autonome en storingsvrije dosering. Zo worden de effectiviteit en nauwkeurigheid tijdens het doseren aanzienlijk verhoogd.

Magneetregeling
Als eerste doseerpomp in zijn vermogensklasse wordt gamma/ X aangedreven door een intelligent geregelde magneet. De modelmatige magneetregeling registreert alle drukschommelingen, beschermt de installatie tegen overdruk en corrigeert de dosering volledig automatisch en nauwkeurig aan de nieuwe omstandigheden. Dat alles zonder extra sensoren. De slaglengte is elektronisch instelbaar van 0 tot 100 %.

Click Wheels
Met behulp van het nieuw ontwikkelde Click Wheels kan je heel snel de parameters aanpassen. Met vier toetsen op de verschillende bedieningsniveaus zijn alle functies snel toegankelijk, d.w.z. zonder overbodig scrollen. Op die manier worden een intuïtieve bediening en programmering van de nieuwe gamma/ X verzekerd. De led-statusweergave bovenaan op de voorzijde van het toestel zorgt ervoor dat u van alle zijden heel duidelijk de huidige bedrijfsstatus ziet en dus een overzicht hebt van de huidige bedrijfstoestand.

www.prominent.be