Afkoelen met Alpha Industries

Een sauna- of hammambezoek heeft een heerlijk ontspannend maar ook gezond effect op je lichaam. Dat effect komt pas tot zijn volle recht als je je lichaam naderhand op de juiste manier laat afkoelen. De hitte van de sauna afwisselen met koud water bevordert de bloedsomloop. De hitte en het zweten zorgen ervoor dat de bloedvaten in je lichaam wijder worden, bij een koude behandeling vernauwen ze opnieuw. Het afkoelen stimuleert dan de aanmaak van witte bloedcellen, verbetert de bloedsomloop en bevordert de opbouw van het immuunsysteem. Die ‘training’ van je bloedvaten maken een saunabezoek net zo gezond! Het lichaam afkoelen kan op verschillende manieren. Een douche, een voetbad, dompelbad, een afkoelemmer of afkoelslang, allen met koud water, is een veelvoorkomende manier. 

Afkoelbad 
Wist je dat een spabad met een kleine ingreep ook tot een afkoelbad kan omgetoverd worden ? Door middel van een compressor kan het water gekoeld worden aan een ratio van 75 tot 150 liter per uur. De uitgaande temperatuur van de waterkoeler is mede afhankelijk van de inkomende watertemperatuur van de gevraagde dosering water. De gemiddelde afkoeling is ΔT 15 graden lager dan de inkomende watertemperatuur. Of wat had je gedacht van een ijsmachine die je tobbe in een ijsbad omtovert ! Het afwisselen van warmte en koude werkt immuunversterkend, hetgeen in deze tijden nog belangrijker is geworden. Maar ook een houten tobbe of een op maat gemaakt bad in inox of in EPS, bekleed met mozaïek of mortex, kunnen hiervoor dienen.  Er is zelfs middels een omkeerbare warmtepomp een ecologische mogelijkheid om een afkoelbad te creëren.

Koude kamer
De koelcellen zijn op maat gemaakte ruimtes die dienen om het lichaam af te koelen bij een temperatuur tussen 0-5 ° C na een infrarood-, stoomkamer- of saunasessie. De op maat gemaakte koelcel wordt volledig gemaakt op basis van de wensen van de klant, beschikbare ruimte en inrichting (kan worden aangepast aan bestaande stijl). Deel je ideeën met ons en wij maken ze waar. Ze kunnen zo eenvoudig of complex zijn als de omgeving aangeeft. Vergeet niet dat aantrekkelijke interieurontwerpen een aangename sfeer creëren en de kamer tot een belangrijke attractie in de wellnessruimte maken.

If you can dream it, we can build it.

Meer info:
www.alpha-industries.eu
www.alpha-wellness-sensations.be