ALPHA INDUSTRIES: bouw je weerstand op met infrarood

Tijdens het wisselen van de seizoenen hebben veel mensen last van griep en verkoudheden. We zijn dan veel vatbaarder voor virussen en bacteriën. Virale infecties kunnen een zware invloed hebben op onze gezondheid en productiviteit, momenteel is dat helaas heel actueel.

Eén van de manieren om onze weerstand op te bouwen is het gebruik van infrarood, een sauna of een stoombad. Recente studies ( o.a. “Regular Sauna bathing and the incidence of common colds” door Ernst E., Pecho E., Wirz P. en Saradeth T. ) hebben uitgewezen dat mensen die regelmatig gebruik maken van de (infrarood)sauna minder verkoudheden en griep krijgen. 

De warmte veroorzaakt een stijging van onze lichaamstemperatuur en opwekking van een kunstmatige koorts. Door die lichte temperatuursverhoging gaat ons lichaam witte bloedcellen aanmaken om die koorts te bestrijden. Hierdoor gaan we ons afweersysteem ‘trainen’ om te reageren op ‘indringers’. Zo wordt het immuunsysteem dus versterkt en zullen we minder ziek worden. Het is wel belangrijk dat dit preventief en ingeval van ziekte/medische problemen in samenspraak met een arts gebeurt.

www.alpha-industries.eu

Alpha-wellness-sensations.be