FITT B-ACTIVE Rigid technologie: schokbestendig en bestand tegen interne druk

De slagvastheid bij lage temperaturen van FITT B-Active Rigid werd vergeleken met die van andere EN ISO 1452 PVC-U-buizen in overeenstemming met de bepalingen van de EN ISO 11173-norm.

Beide pijpen, allebei met een diameter van 63 PN16, werden onder een temperatuurconditie van 0°C onderworpen aan de val van een massa met een gewicht van 8,5 kg vanaf een hoogte van 2,4 meter. De impact kwam overeen met een energie van 200 joule.

Terwijl de standaard harde PVC-U pijpen de test niet doorstonden, en verpletterd werden onder de impact, slaagde de FITT B-Active Rigid zonder problemen voor de test. Onze FITT B-Active Rigid doorstond ook nog een verdere test​​bij een temperatuur van -10°C, en bleek bestand tegen een impact van een energie van meer dan 140 joule.

Dankzij de polymeerlegering, die zelfs bij lage temperaturen voor een grote ductiliteit (vervormbaarheid) zorgt, is FITT B-Active Rigid in staat om de impact van externe schokken te absorberen zonder negatieve effecten op de prestaties. Dit maaktde FITT B-Active Rigid 10 keer resistenter dan een standaard PVC-U-buis en 30 keer resistenter dan de vereisten die de EN ISO 1452-norm oplegt (EN ISO 3127-methode).

Interne druk:

Na de positieve resultaten in de schoktest, werd hetzelfde stuk FITT B-Active Rigid pijp onderworpen aan een verdere test volgens de EN ISO 1167-norm: de interne permanente druktest.

Deze test toonde aan dat zelfs na sterke impact bij lage temperatuur de FITT B-Active Rigid nog steeds de juiste prestaties kan garanderen, waardoor standaardprestatieniveaus worden gegarandeerd gedurende meer dan een uur bij een druk van 40 bar.

Dit betekent dat onbedoelde impact en schokken tijdens de installatie van de pijp de prestaties van de buis niet in gevaar brengen. Ook niet op lange termijn.