Zwemplezier in stijl met BINDER

Roestvrij stalen zwembaden hebben niet alleen een exclusief uiterlijk, ze zijn ook zeer eenvoudig schoon te maken dankzij hun gladde oppervlak.

Met het unieke HydroStar tegenstroomsysteem met turbinetechnologie van BINDER kunnen de zwembaden nu met één druk op de knop worden omgevormd tot een fitness- en wellness-oase. En dat is plezier voor het hele gezin verzekerd!

HydroStar creëert een brede, krachtige stroming waar zelfs getrainde atleten nauwelijks doorheen kunnen zwemmen. Het lichaam wordt gedragen door het water zodat de zwemmer zich volledig kan concentreren op zijn techniek. Naast uithoudingszwemmen is het tegenstroomsysteem ook ideaal voor wellness-oefeningen, gezondheidszwemmen als onderdeel van een revalidatie of om lekker rond te spetteren. Het tegenstroomsysteem is beschikbaar in zes prestatieniveaus met volumestromen van 160 tot 550 m3 per uur.

Welke turbinegrootte je ook kiest, HydroStar werkt altijd efficiënt. Het systeem gebruikt slechts 20 tot 50 procent van de energie die conventionele pompgestuurde systemen nodig hebben. Omdat er geen droogruimte nodig is en de glijlagers van de motor door het water worden gesmeerd, zijn zowel de onderhoudsinspanningen als de benodigde ruimte voor het turbinesysteem erg klein.

Talloze roestvrijstalen zwembaden met het HydroStar-systeem hebben prestigieuze prijzen gewonnen. Zo ontving een op maat gemaakt Polytherm-binnenzwembad van 10,5 x 3 meter onlangs zilver op de Europese EUSA Award 2019. De juryleden van deze prijsuitreiking hadden de keuze uit 186 projecten, waarvan er 8 een prijs ontvingen. Ook behaalde een rvs zwembad met een HydroStar-turbine zilver op de Belgische wedstrijd “Beste zwembad-, wellness- en zwemvijverbouwer 2019” van het magazine ZwembadenPRO in samenwerking met de BSPA. Deze prijs werd toegekend in de categorie “Monobloks op maat”.

Geïnteresseerde partijen kunnen op elk moment een gratis proefsessie regelen op https://www.hydrostar-binder.de.