Alpha Industries presenteert: ijskoude therapie

Een sauna- of hammambezoek heeft een heerlijk ontspannend maar ook gezond effect op je lichaam. Dat effect komt pas tot zijn volle recht als je je lichaam naderhand op de juiste manier laat afkoelen.

De hitte van de sauna afwisselen met koud water bevordert de bloedsomloop. De hitte en het zweten zorgen ervoor dat de bloedvaten in je lichaam wijder worden, bij een koude behandeling vernauwen ze opnieuw. Het afkoelen stimuleert dan de aanmaak van witte bloedcellen, verbetert de bloedsomloop en bevordert de opbouw van het immuunsysteem. Die ‘training’ van je bloedvaten maken een saunabezoek net gezond! Het lichaam afkoelen kan op verschillende manieren. Een douche, een voetbad, dompelbad, een koelemmer of afkoelslang zijn veelvoorkomende manieren. Het is soms even doorbijten maar het effect is zalig. Wil je nog meer beleving, dan zijn de ijs- en sneeuwgrot, de ijsfontein en de sneeuwdouche of het afkoelbad de perfecte keuze voor jou:

IJsfontein
Huidvriendelijke ijsschilfers stapelen zich op in een met led verlichte ijsfontein. De schilfers vormen het ideale ingrediënt als je niet te bruusk wil afkoelen. Bij schemerlicht geeft deze verlichte ijsmassa een rustgevend aspect aan het wellnesscomplex.

IJs- of sneeuwgrot
In de gesloten ijs- of sneeuwgrot kan je heerlijk afkoelen. De sneeuw die neerdwarrelt vanuit de speciale douche geeft een erg aangenaam gevoel op de huid. Bijzonder feeëriek en het gevoel is overweldigend.

Sneeuwdouche
Sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden. Je waant je in de Alpen waar dit ’s winters na een heerlijke saunabeurt de meest voor de hand liggende manier is om af te koelen. Met lichttherapie en geluid voegen we er nog extra dimensies aan toe. Hierdoor wordt dit een heerlijk wellnessmoment. We voorspellen dat dit de komende jaren een echte trendsetter gaat worden in de wereld van de exclusieve wellnessresorts.

Afkoelbad
Wist je dat je een spabad met een kleine ingreep ook tot een afkoelbad kunt omtoveren? Door middel van een compressor kan het water gekoeld worden aan een ratio van 75 tot 150 liter per uur. De uitgaande temperatuur van de waterkoeler is mede afhankelijk van de inkomende watertemperatuur van de gevraagde dosering water. De gemiddelde afkoeling is 15 graden lager dan de inkomende watertemperatuur.Of wat dacht je van een ijsmachine die je tobbe in een ijsbad omtovert! Het afwisselen van warmte en koude werkt immuunversterkend, hetgeen in deze tijden nog belangrijker is geworden. Maar ook een houten tobbe of een op maat gemaakt bad in inox of in EPS, bekleed met mozaïek of mortex, kunnen dienen hiervoor.  Er is zelfs, middels een inverter warmtepomp, een ecologische mogelijkheid om een afkoelbad te creëren.

Het coole is dat al deze opties door Alpha Industries worden aangeboden, dus neem even een kijkje op onze website : www.alpha-wellness-sensations.be !

Ice Therapy: https://www.youtube.com/watch?v=ngAp0vB6Mdo
Cold Plunge: https://www.youtube.com/watch?v=JAifCjv8If4