KLAFS Sauna Basics

Met de Spa Basics Lite gaat KLAFS terug naar de essentie van de sauna en dat is de afwisseling tussen warmte en koude. Om optimaal effect te hebben van je sauna moet je dus een warming-up én cooling-down fase hebben. Enkel zo geniet je echt van de positieve gezonde effecten van een sauna.

Vandaar de Spa Basics Lite: een voetbad dat je gebruikt om na de sauna je voeten – en dus de rest van je lichaam- af te koelen. Immers, een sauna zonder een voetenbad is als een culinaire maaltijd zonder voor- of nagerecht. Een voetenbad voorafgaand aan een sessie in de sauna bevordert de transpiratie en stimuleert de bloedcirculatie, iets dat helpt tegen koude voeten. Een koud voetenbad tussen de saunabeurten door en ná de sauna versterkt bovendien de effecten van de sauna. Het koude water zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen, waardoor de vorming van bloedklonters wordt tegen gegaan.

Na het afkoelen van de voeten kan je ze nog eens baden in warm water om de bloedvaten terug te verwijden, de bloedcirculatie optimaal te laten verlopen en het lichaam zijn normale temperatuur weer te laten bereiken. Het LITE-C1 Foot Bassin kan eenvoudig worden geïnstalleerd , dankzij het nieuwe kliksysteem. De Lite Bench completeert de Foot Basin.

www.klafs.de